Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - ΚΕΠΕ: Μειώνεται ο «δείκτης φόβου» της ελληνικής οικονομίας

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Και θα ακουστεί αμέσως η κριτική, τι να μας πουν οι δείκτες για την καθημερινότητα μας; Θα μας πουν λοιπόν ότι η οικονομία σου αποκτά την απαραίτητη σταθερότητα, και υγεία ώστε να αποτελεί πόλο έλξης επενδυτών. Έτσι δημιουργούνται θέσεις απασχόλησης κι επαγγελματικές ευκαιρίες για όλο και περισσότερους. Αλλιώς ας περιμένουμε το όραμα Τσίπρα για 100χιλ προσλήψεις στο δημόσιο! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ως «σημαντική» χαρακτηρίζεται η υποχώρηση του «δείκτη φόβου», που δείχνει το βαθμό εμπιστοσύνης ή αβεβαιότητας των εγχώριων και ξένων επενδυτών στην ελληνική οικονομία και ο οποίος πλέον πλησιάζει στα προ κρίσης επίπεδα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΠΕ, Καθηγητής Νικόλαος Φίλιππας παρουσίασαν τα στοιχεία του Δείκτη Μεταβλητότητας για την Ελλάδα (KEPE GRIV), τον περιορισμό της αβεβαιότητας και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών προς την ελληνική οικονομία.

«Οι επενδυτές θεωρούν ότι ο περιορισμός της αβεβαιότητας σχετικά με το ελληνικό χρηματιστήριο και κατ' επέκταση με την ελληνική οικονομία, λαμβάνει πλέον μόνιμο χαρακτήρα» δήλωσε ο κ. Μηταράκης.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι πυκνώνουν οι ενδείξεις πως η ελληνική οικονομία ξεφεύγει από τον κύκλο της ύφεσης και τα καλύτερα είναι πλέον μπροστά μας. «Ήδη, είδαμε μία σειρά από γνωστούς προπορευόμενους δείκτες, όπως οι δείκτες οικονομικού κλίματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το spread των δεκαετών ομολόγων αλλά και η πορεία του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών να συνηγορούν στο θετικό αυτό συμπέρασμα», σημείωσε.

Παράλληλα,ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι ο δείκτης φόβου που υπολογίζει το KEΠE, υποχώρησε στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2008. Η σημαντική μείωση του δείκτη αποτυπώνει τη θετική ψυχολογία των επενδυτών και το γεγονός ότι προεξοφλούν τις θετικές εξελίξεις και τις προοπτικές για την ελληνική οικονομία. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/358690/mitarakis-i-ependutiki-avevaiotita-teleionei-stin-ellada/

 Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS