Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - «Στα σκαριά» ελληνική αναπτυξιακή τράπεζα με γαλλική τεχνογνωσία

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Επιτυχημένα διεθνή εργαλεία υπάρχουν. Ευρωπαϊκή πρόθεση να τα αξιοποιήσει προσδοκώντας μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη από την επιβίωση υγιών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε δυσχέρεια λόγω του γενικότερου κλίματος κι όχι λόγω διαχειριστικής ανικανότητας, αναζητείται. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Γαλλικό κλειδί» για την ενίσχυση της ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις επιστρατεύει η κυβέρνηση: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον υποψήφιο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, συζήτησαν το ενδεχόμενο σύστασης Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (στο πρότυπο της γαλλικής Bpi) που θα μπορεί να χρηματοδοτεί κλάδους της οικονομίας που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και δεν καλύπτονται μέσω του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (όπως π.χ. δάνεια factoring, χρηματοδοτικές πιστώσεις και μικρά δάνεια προς επιχειρήσεις).

Το σχέδιο βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και δεν αναμένεται να αποκρυσταλλωθεί πριν από το 2015. Μεταξύ άλλων εξετάζονται η μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ (που διαθέτει ήδη άδεια πιστωτικού ιδρύματος) σε αναπτυξιακή τράπεζα, ενώ υπάρχουν σκέψεις η νέα αυτή τράπεζα να λειτουργήσει μελλοντικά ως «ομπρέλα» υπό την οποία θα υπαχθούν όλοι οι φορείς που χρηματοδοτούν σήμερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113335500
Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS