Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα κοιτάει στο αύριο...

«Οδικό χάρτη» για τη μείωση της φορολογίας μέσα στους επόμενους μήνες παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», αμέσως μετά τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ.

«Η υπερφορολόγηση πρέπει επιτέλους να τελειώσει, αλλά πρέπει να τελειώσει σταδιακά για να μη γυρίσουμε στα ελλείμματα», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, ανακοινώνοντας μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, με παράλληλη διατήρηση των επιδομάτων θέρμανσης και προαναγγέλλοντας μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, σε μερικά χρόνια ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει ανταποδοτικός φόρος και θα αποτελεί το βασικό έσοδο της τοπικής αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε η τελευταία να έχει κίνητρο να φέρει οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή της. Παραδέχθηκε παράλληλα ότι «έγιναν λάθη με τον ΕΝΦΙΑ», αλλά όπως είπε, «τα διορθώνουμε».

Εξήγγειλε ακόμη ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 θα συμπεριληφθούν οι τελικές αποφάσεις για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και για περισσότερες δόσεις εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα Ταμεία.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα θα πάρει τους επόμενους μήνες επίσημη πιστοποίηση ότι το χρέος είναι βιώσιμο. «Παρά το γεγονός ότι παραμένει σε υψηλά επίπεδα, το χρέος έχει αρχίσει να μειώνεται οριακά σε απόλυτο αριθμό και αυτή η μείωση θα φανεί το επόμενο διάστημα και σε επίπεδο ποσοστού του ΑΕΠ», σημείωσε.

Για το θέμα των ενστόλων ανακοίνωσε ότι «η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί τουλάχιστον όσο μας επιτρέπουν οι ανάγκες του προϋπολογισμού» και ότι θα υπάρξει άμεσα η μέγιστη δυνατή αποκατάστασή των αποδοχών τους.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «αξιολόγηση δεν σημαίνει απόλυση» και ότι «οι άξιοι και οι εργατικοί πρέπει να αμείβονται και οι ανάξιοι να παραμερίζονται».
Παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάζει, κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ λαϊκισμού».

«Η Ελλάδα βρίσκει σταδιακά το βηματισμό της. (...) Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που κάνουν ό,τι μπορούν για να μην αλλάξει τίποτε. Δεν ήθελαν π.χ. να τελειώσει η σπατάλη στα δημόσια νοσοκομεία, αντιστέκονται λυσσαλέα σε κάθε ιδιωτικοποίηση, με μένος σε κάθε επένδυση, απειλούν τον επενδυτή που δίνει θέσεις εργασίας και εισόδημα, τρομοκρατούν τους δημοσίους υπαλλήλους ότι κινδυνεύουν με μαζικές απολύσεις. Λένε ψέματα», υποστήριξε.

«Δεν διστάζουν να παίζουν ακόμη και με το Σύνταγμα. Αφού δεν μπόρεσαν να ρίξουν την κυβέρνηση από το πεζοδρόμιο προσπαθούν να τη ρίξουν με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας», συνέχισε, ενώ προειδοποίησε πως «αν τώρα ανοίξει μια πρόωρη προεκλογική εκστρατεία όλα κινδυνεύουν να πάνε χαμένα»

Ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά και στην ανασκαφή στην Αρχαία Αμφίπολη, χαρακτηρίζοντας «μίζερους» όσους έσπευσαν να υποβαθμίσουν την ανακάλυψη. «Κανείς δεν μπορεί να πει ακόμη τι κρύβει το μνημείο, αλλά ένας μακεδονικός τάφος αυτών των διαστάσεων είναι ήδη κάτι πάρα πολύ μεγάλο και μια ακόμη απόδειξη για την ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας μας», υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/story/852706/ant-samaras-odikos-xartis-gia-ti-meiosi-tis-forologias
Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS