Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Ο κόσμος να μάθει την αλήθεια

Του Χάρη Παυλίδη

Ο Αύγουστος σιγά- σιγά μας αποχαιρετά και παραδίδει τη σκυτάλη στο Σεπτέμβριο. Από κάθε άποψη τον πιο δύσκολο Σεπτέμβριο των τελευταίων ετών, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους πολίτες. Η «μελαγχολία του Σεπτέμβρη», μια ιταλική μελωδία που θυμούνται οι μεγαλύτεροι εξ ημών, είναι βέβαιο ότι θα συνοδεύσει την πλειονότητα των φορολογουμένων.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα δεν αντιμετωπίζεται μόνο με εθνική ενότητα και συνεννόηση. Οι καιροί απαιτούν αυτογνωσία εκ μέρους μας και ειλικρίνεια από την πολιτική ηγεσία. Όλοι πλέον χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι τελείωσαν τα ψέματα.

Οι πολίτες να αντιληφθούν ότι οι απαιτήσεις τους, από ένα κράτος ουσιαστικά χρεοκοπημένο, θα πρέπει να προσαρμοσθούν στην πραγματικότητα. Υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι η κυβέρνηση θα επιβάλλει επιτέλους την ισότητα έναντι των νόμων, αλλά και των υποχρεώσεων που απορρέουν εξ αυτών.

Όσο για τους πολιτικούς δεν έχει νόημα πλέον να κρύβονται πίσω απ’ τις λέξεις. Πρέπει ο κόσμος να μάθει την αλήθεια ώστε να ζήσει μ’ αυτήν τα επόμενα χρόνια, όσα τέλος πάντων χρειάζονται, προκειμένου η Ελλάδα να ανακτήσει δυνάμεις και κύρος.

Ο Αντώνης Σαμαράς σε λίγες ημέρες θα φύγει από την Ελλάδα ως πρωθυπουργός για να συναντήσει τη Μέρκελ και τον Ολάντ. Ευχόμαστε να επιστρέψει ως ηγέτης που θα πείσει τη κοινωνία ότι οι θυσίες που έχει κάνει θα πάνε την Ελλάδα μπροστά.

ΠΗΓΗ: STATESMEN.GR
http://www.statesmen.gr/79087/editorial/%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1_16-08-2012.html

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS