Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - FT: Παράταση θα ζητήσει ο Σαμαράς από Μέρκελ και Ολάντ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Σταδιακά, μεθοδικά βήματα αξιοπιστίας που συνοδεύονται από λογικές απαιτήσεις που θα κλιμακώνονται με βάση τις δικές μας μεταρρυθμιστικές επιτυχίες. Τεχνικοί τρόποι κάλυψης της επιπλέον χρηματοδότησης χωρίς νέα δάνεια υπάρχουν, το ζητούμενο παραμένει η προσήλωση στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ανάσχεσης της ύφεσης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο κ. Σαμαράς πρόκειται να προτείνει τα μέτρα περιστολής των δημοσίων δαπανών να λάβουν παράταση ακόμη δύο χρόνια, γράφουν οι Financial Times.

Η Ελλάδα θα ζητήσει να παραταθεί η διάρκεια της προθεσμίας για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας που ακολουθεί προκειμένου να εξασφαλίσει άλλα δύο χρόνια, δηλαδή ως το 2016, και θα χρειαστεί επιπρόσθετα 20 δισεκατομμύρια ευρώ για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, πρόκειται να διατυπώσει το αίτημα αυτό κατά τις συνομιλίες που θα έχει με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στις 24 Αυγούστου στο Βερολίνο και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις 25 στο Παρίσι, προσθέτει η εφημερίδα, η οποία εξασφάλισε έγγραφο, στο οποίο αναφέρονται με λεπτομέρεια οι προτάσεις αυτές.

Σύμφωνα με το κείμενο αυτό που επικαλούνται οι Financial Times, η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπρόσθετα 20 δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη του προϋπολογισμού της στην περίπτωση μιας τέτοιας παράτασης, αλλά δεν έχει την πρόθεση να ζητήσει εκ νέου βοήθεια από τους εταίρους της ευρωζώνης.

Η Αθήνα προτείνει ουσιαστικά την άντληση από ήδη υπάρχον δάνειο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), την έκδοση εντόκων γραμματίων του δημοσίου και την αναβολή για το 2020 αντί του 2016 της έναρξης της αποπληρωμής του πρώτου δανείου που εξασφάλισε από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_16/08/2012_456967

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS