Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Reuters: Αναστρέφεται σταδιακά και διεθνώς το κλίμα για την Ελλάδα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με την προοπτική μιας Ευρωπαϊκής τραπεζικής και δημοσιονομικής ένωσης, τη μεταρρυθμιστική σταθεροποίηση στο εσωτερικό της χώρας και την εμμονή στην προσέλκυση επενδύσεων, οι προοπτικές διαγράφονται, υπό προϋποθέσεις, θετικές. Στο χέρι μας είναι να τις εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την αντιστροφή του κλίματος και τη διάψευση όσων μιλούσαν για διάσπαση της ευρωζώνης, προβλέψεις που το Μάιο έφτασαν στο αποκορύφωμά τους, περιγράφει σε ανάλυσή του το Reuters.

Θυμίζοντας τις προβλέψεις και την επιχειρηματολογία επιφανών οικονομολόγων και επιχειρηματιών όπως Π.Κρούγκμαν, Ν.Ρουμπινί, Τζ.Σόρος εξηγεί γιατί έπεσαν έξω. Τον Ιούλιο, αναφέρει χαρακτηριστικά, επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup αύξησε τις πιθανότητες να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ στο 90%, ορίζοντας μάλιστα ως πιθανή ημερομηνία, την 1η/1/2013.

«Ωστόσο, κανείς δεν πιστεύει σήμερα ότι επίκειται μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, ή κατάρρευση της ευρωζώνης [...] οι προφητείες τους δείχνουν επιπόλαιες, ή στην καλύτερη περίπτωση πρόωρες. Το ευρώ έχει ανακάμψει έναντι του δολαρίου. Οι αποδόσεις των ομολόγων των υπερχρεωμένων χωρών όπως της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, έχουν υποχωρήσει» τονίζει ο αρθρογράφος του Reuters.

Όπως υποστηρίζει οι προβλέψεις αυτές είχαν υποτιμήσει την πολιτική θέληση στην Ευρώπη να μην διαταραχθεί η συνοχή της. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=490719

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS