Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ως το 2015 βλέπει ο Νταλάρα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με το δεκαετές επιτόκιο ήδη στο 10% και υπό την προϋπόθεση ισχυρών πρωτογενών πλεονασμάτων, επενδυτικής "ανθοφορίας" και μιας νέας ρύθμισης για το χρέος, δεν είναι απίθανο κι αυτό το αισιόδοξο σενάριο. Το θέμα είναι αυτός ο νέος δανεισμός να χρησιμοποιηθεί επιτέλους με φειδώ για την πραγματική ευημερία των πολιτών κι όχι για μικροκομματικά ρουσφετολογικά παιχνίδια. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2014 με 2015 εξέφρασε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλ Νταλάρα.

Ο κ. Νταλάρα, σε δηλώσεις του στο Bloomberg στο περιθώριο του 43ου συνεδρίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, υποστήριξε ότι η έξοδος της χώρας στις αγορές είναι εφικτή, με βασική προϋπόθεση όμως να εφαρμοστεί πλήρως το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. 

«Εάν συνεχιστεί η εφαρμογή των μέτρων κανονικά πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του 2014, το αργότερο στις αρχές του 2015, η Ελλάδα θα καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές» ανέφερε προσθέτοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση δείχνει να τα καταφέρνει και πιστεύω πως εάν ανεμπόδιστα προχωρήσει μπροστά τότε θα καταφέρει να επαναφάρει το κλίμα εμπιστοσύνης απέναντι στην ελληνική οικονομία».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63771108

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS