Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Σχέδια αναπλάσεων σε υποβαθμισμένες γειτονιές

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Τα μεγαλεπήβολα σχέδια συχνά μένουν ασκήσεις επί χάρτου κάτω από την πίεση της υποχρηματοδότησης και της οικτρής καθημερινότητας (λαθρομετανάστευση, εγκληματικότητα) που είναι τουλάχιστον αμφίβολο, ότι η σημερινή δημοτική αρχή έχει την πρόθεση να αντιμετωπίσει δυναμικά. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών του κέντρου της πρωτεύουσας αλλά και τη σύσταση ενός ειδικού Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης για την Αθήνα δρομολογούν, με την επιστημονική συμβολή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ο Δήμος Αθηναίων και το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η περιοχή για τις παρεμβάσεις αστικής ανάπτυξης περιλαμβάνει τις πολεοδομικές ενότητες: Ρουφ, Βοτανικός, Ελαιώνας, Ακαδημία Πλάτωνος, Αγ. Κων/νου - Πλατεία Βάθη, Πλατεία Αττικής, Πλατεία Αμερικής, Νιρβάνα, Κυψέλη, Μουσείο - Εξάρχεια, Εμπορικό Τρίγωνο - Πλάκα.

Τη δρομολόγηση του Σχεδίου συζήτησαν σε συνάντησή τους, το πρωί της Πέμπτης (24.1.2013) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη και την πρόεδρο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, Βιβή Μπάτσου.

Αν και περισσεύουν οι κατά καιρούς εξαγγελίες για αναζωογόνησης της πόλης την αναζωογόνηση της πόλης και σχέδια μπαινοβγαίνουν στα συρτάρια χωρίς να υλοποιούνται, η νέα πρωτοβουλία για κατάρτιση Σχεδίου Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων στο κέντρο της Αθήνας εμφανίζεται από τους φορείς της ως πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=494701

  Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS