Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Κατά 73% μειώθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η εντυπωσιακή βελτίωση των εξαγωγών και οι σημαντικά μειωμένες απαιτήσεις για πληρωμή τόκων προς το εξωτερικό, αλλάζουν πλήρως την εικόνα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Ένας ακόμα παράγοντας ένδειξης της τάσης προς ανάρρωση για την ελληνική οικονομία. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Κατά 13,4 δισ. ευρώ ή κατά 73% περιορίστηκε το έλλειμμα της χώρας στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ειδικότερα, η βελτίωση αυτή στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών οφείλεται καταρχήν στη μείωση του εμπορικού ελλείμματος κατά 6,7 δισ. ευρώ, τη μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου εισοδημάτων κατά 5,4 δισ. ευρώ, καθώς και την αύξηση των πλεονασμάτων του ισοζυγίου τρεχουσών μεταβιβάσεων (κατά 1,1 δισ. ευρώ) και του ισοζυγίου υπηρεσιών (κατά 253 εκατ. ευρώ).

Πιο συγκεκριμένα, στη μείωση του εμπορικού ελλείμματος συνέβαλε η αύξηση των εξαγωγών αγαθών εκτός καυσίμων και πλοίων κατά 2,4%. Οι πληρωμές για αντίστοιχες εισαγωγές μειώθηκαν με πολύ ταχύτερο ρυθμό 14,6%. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=494869

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS