Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Θέμα χρόνου ο καθορισμός της ελληνικής ΑΟΖ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το λεπτό παιχνίδι των διπλωματικών ισορροπιών που παίζεται αυτή την περίοδο είναι άνευ προηγουμένου. Νέες συμμαχίες δομούνται, παλιές επαναπροσδιορίζονται, το δούναι και λαβείν εντείνεται. Προβλέπονται εντυπωσιακές εξελίξεις και στο θέμα της ΑΟΖ. Γρηγορείτε! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Θέμα χρόνου αποτελεί η κατάθεση στον ΟΗΕ από την κυβέρνηση των συντεταγμένων για τον καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ. Η συγκεκριμένη απόφαση προέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του υπουργείου Εξωτερικών που είχε ταχθεί υπέρ μιας πιο μετριοπαθούς προσέγγισης.

Στο υπουργείο Εξωτερικών θεωρούν, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», πως μια πιθανή τουρκική αντίδραση σε μία μονομερή ενέργεια της Ελλάδας στο Αιγαίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει ακόμη και θερμό επεισόδιο, διακοπή των διερευνητικών επαφών ή κατάθεση συντεταγμένων και από την τουρκική πλευρά με ταυτόχρονες έρευνες τουρκικών ερευνητικών σκαφών σε μεγάλα τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τα οποία η Τουρκία θεωρεί αμφισβητούμενα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=492752

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS