Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Στρατηγική ρεαλισμού «βαφτίζουν» στον ΣΥΡΙΖΑ τη... στροφή!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ρεαλισμός δεν είναι η υποκριτική, παλαιοκομματικού τύπου, προσπάθεια να οικειοποιηθείς ιδεολογίες που επί δεκαετίες πολέμησες λυσσαλέα, ούτε το συνεχές κόντεμα των προσδοκιών από το σκίσιμο του μνημονίου, στη διαπραγμάτευση και εσχάτως την αλλαγή μέτρων μόνο με ισοδύναμα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την εικόνα του «Μαυρογυαλούρου» με την οποία προσπαθεί να τον ταυτίσει η ΝΔ ξορκίζει με όλους τους τρόπους ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας με έμμεσο τρόπο σε όσα καταμαρτυρούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα στελέχη της τρικομματικής κυβέρνησης λέγοντας ότι «υπόσχεται αλλαγή στην οικονομική πολιτική με το επιχείρημα λεφτά υπάρχουν» η Κουμουνδούρου προσπαθεί να κάνει μια πιο ρεαλιστική στροφή στην πραγματικότητα θέτοντας ένα μοναδικό επιχείρημα.

«Δεν ξέρουμε τι θα βρούμε στα ταμεία. Με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε λίγο δεν θα υπάρχουν ούτε τα βασικά για την λειτουργία του κράτους». 

Ταυτόχρονα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει με αυτή την στροφή στο ρεαλισμό και ένα βήμα για μετεκλογική συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ –στην περίπτωση που βγει πρώτο κόμμα –δημιουργώντας μια πιο σταθερή βάση για την κεντροαριστερά. Άλλωστε το κόμμα του Φώτη Κουβέλη πολλές φορές είχε διαφωνήσει με τα όσα έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της οικονομίας με το επιχείρημα ότι είναι ανεδαφικά. 

Πάνω σε αυτή την λογική κινήθηκε και ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας ΝΕΤ και αναφερόμενος στα θέματα της οικονομικής πολιτικής. «Αν έχουμε αύριο μια κυβέρνηση όχι του ΣΥΡΙΖΑ με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ εμείς δεσμευόμαστε να ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό – τον ελάχιστο μισθό που ήταν πριν τον μειώσουν. 

Αυτό και σήμερα μας δεσμεύει. Όσο όμως παρατείνεται αυτή η κρίση ,όσο η οικονομία θα συρρικνώνεται τόσο ακόμα και αυτός ο στόχος θα γίνεται δύσκολο να υλοποιηθεί. Και ελπίζω να μην παρεξηγηθεί μιλάω με κάθε ειλικρίνεια. Δηλαδή όσο θα πέφτει η οικονομία χαμηλά, τόσο θα δυσκολεύεται μετά η ανόρθωση της ή εν πάση περίπτωση θα απαιτείται περισσότερος χρόνος. Με αυτή την έννοια όσο πιο γρήγορα βρεθεί λύση σε αυτό το δράμα που ζούμε, τόσο καλύτερα». 

Όπως ήταν αναμενόμενο η στροφή στον ρεαλισμό, θορύβησε ιδιαίτερα την ΝΔ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο – τα όσα λένε τώρα φαίνονται πιο πειστικά- οι οποίοι έσπευσαν να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για τυχοδιωκτισμό. Στην πραγματικότητα όμως λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου ο ΣΥΡΙΖΑεμφανίζεται πιο υπεύθυνος και πιο τολμηρός στο να λέει την αλήθεια κάτι το οποίο δεν επιθυμούν οι εταίροι αυτής της κυβέρνησης. 

Η στροφή αυτή έγινε αρχικά από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα όταν μιλώντας σε κοινωνικές ομάδες που διαμαρτύρονται τους έλεγε «ότι δεν έχουμε το μαγικό ραβδάκι για να τα αλλάξουμε όλα σε μία μέρα. » 

Μιλώντας μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Real News το πήγε και λίγο πιο πέρα λέγοντας οτι «το άμεσο είναι η κατάργηση των νόμων που διαλύουν τις συλλογικές συμβάσεις και κάνουν εύκολες τις απολύσεις. Αυτό είπε θα είναι μια στήριξη στους μισθούς που τώρα πέφτουν κατακόρυφα.

Επίσης άμεση θα είναι η στήριξη των κοινωνικά ασθενέστερων, των ανέργων, των συνταξιούχων και των χαμηλόμισθών όπως επίσης και των μικρών επιχειρήσεων, ώστε να ξαναλειτουργήσει η πραγματική οικονομία.» 

Αύριο πάντως στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας θα αντιμετωπίσει τα πυρά του πρωθυπουργού γι αυτό το θέμα αφού η οποιαδήποτε στροφή έχει και τα... διόδια της. 

Παναγιώτης Βασιλάκης


ΠΗΓΗ: NEWPOST.GR
http://newpost.gr/post/193992/stratigiki-realismou-vaftizoyn-ston-syriza-ti-strofi/

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS