Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Σαμαράς - Ερντογάν: Τα «αγκάθια» στο... περιθώριο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όλοι γνωρίζουν ότι οι εξελίξεις δεν κρίνονται από τις εθιμοτυπικές ανταλλαγές επισκέψεων ή τις χαμηλής διπλωματίας συμφωνίες αλλά από τις στρατηγικές διεθνών ισορροπιών και τις δυνατότητες κάθε πλευράς για καλύτερη εκμετάλλευση του μομέντουμ. Διαβάστε το σχετικά ρεπορτάζ...

«Η σημερινή ημέρα είναι μια καλή ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά από το τέλος της συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, προσθέτοντας ότι υπογράφθηκαν 25 συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.

Έντεκα Υπουργοί, δύο αναπληρωτές Υπουργοί και 3 Υφυπουργοί συνοδεύουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο 2ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Παρά το γεγονός ότι δεν θα βάλουν όλοι την υπογραφή τους στις διμερείς συμφωνίες που θα ανακοινωθούν, η παρουσία τους εκεί συμβολίζει την κινητικότητα που επιδιώκει να δείξει η ελληνική κυβέρνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στο παρασκήνιο και σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά κυβερνητικά στελέχη και λόγω του επικείμενου ανασχηματισμού θέλησαν να συμμετάσχουν στην αποστολή και να είναι παρόντες στο μίνι υπουργικό συμβούλιο που έγινε εντός του αεροπλάνου. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=214895&catID=1

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS