Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Παίρνει πάνω του την ευθύνη ο Σαμαράς

Με πολιτική διαβεβαίωση θα επιχειρήσει να κερδίσει χρόνο ο Πρωθυπουργός έναντι των δανειστών προκειμένου να προχωρήσει το θέμα της κινητικότητας και των απολύσεων στο δημόσιο τομέα.

Αυτά είναι και τα δύο βασικά «αγκάθια» που έχουν προκύψει στις διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται «στον αέρα» η επόμενη δόση.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναγνώρισε το άσχημο κλίμα που επικρατεί με τους εκπροσώπους των δανειστών. Συνεργάτες του πρωθυπουργού που τον συνόδευσαν κατά το χθεσινό ταξίδι του στο Βερολίνο για την συνάντηση με θέμα την ανεργία των νέων, ανέφεραν ότι «υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις κυρίως στο θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης». Ωστόσο, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την εξεύρεση λύσης. «Δεν υπάρχει λόγος να μην τα βρούμε» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται στη μεσημεριανή συνάντηση να διαβεβαιώσει την τρόικα ότι ανά μήνα θα εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας περίπου 2.000 με 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι. Παράλληλα στην περίπτωση που η τρόικα επιμείνει να μην αναγνωρίζει τις απολύσεις στην ΕΡΤ τότε ενδέχεται να αυξηθεί το ποσοστό των συνολικών απολύσεων που απαιτείται από την ελληνική κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

ΠΗΓΗ: APOSPASMA.GR
http://www.apospasma.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/518675/Default.aspx

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS