Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Ελληνικό άλμα στη διευκόλυνση ίδρυσης επιχειρήσεων

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Επειδή οι επενδύσεις δεν έρχονται με ευχολόγια και επικλήσεις, ο σημαντικός περιορισμός της γραφειοκρατίας άλλαξε άρδην τη διεθνή αξιολόγηση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Άλμα 110 θέσεων έκανε η Ελλάδα στην κατάταξη 189 χωρών από την Παγκόσμια Τράπεζα (Doing Business 2014) εις ό,τι αφορά τη διευκόλυνση της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα ανέβηκε στην 36η θέση από την 146η θέση πέρυσι και η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρει την Ελλάδα ως παράδειγμα καλής πρακτικής για τη διευκόλυνση της ίδρυσης επιχειρήσεων.

Πρόκειται, όπως αναφέρει η έκθεση, για τη μεγαλύτερη βελτίωση που έγινε όσον αφορά το συγκεκριμένο κριτήριο από κάθε χώρα φέτος. Η βελτίωση αποδίδεται στην κατάργηση του ελάχιστου κεφαλαίου που απαιτείται για την ίδρυση Εταιρίας Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) και Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρίας (ΙΚΕ) και στην απλούστευση σειράς διαδικασιών.

Με βάση το επιχειρηματικό κλίμα, η Ελλάδα ανέβηκε στην 72η θέση από την 89η στην οποία βρισκόταν πέρυσι στην κατάταξη 189 χωρών από την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank). (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/323364/i-ellada-stin-72i-thesi-tis-world-bank-gia-to-epiheirimatiko-perivallon/

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS