Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οι τρεις μεγάλες ελπίδες από τα warrants

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Θα μπροούσε η πρόωρη μεταβίβαση του δικαιώματος αγοράς μετοχών των ελληνικών τραπεζών από το δημόσιο στους ιδιώτες να καλύψει το δημοσιονομικό κενό; Με νομοθετική ρύθμιση κι εφόσον εξαντληθούν όλες οι άλλες δημοσιονομικές δυνατότητες. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο διαθέτει στα χέρια του το ελληνικό δημόσιο, το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιήσει για να καλύψει τμήμα ή και το σύνολο του δημοσιονομικού κενού, με αλλαγή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου.

Πρόκειται για τις μετοχές των τραπεζών τις οποίες έχει αποκτήσει το Δημόσιο μέσω του TXΣ. Aυτήν την πρόταση καταθέτουν κορυφαίοι τραπεζικοί παράγοντες, οι οποίοι εκτιμούν ότι αυτή η πρόταση θα εξεταστεί από την κυβέρνηση και μέχρι τέλος του έτους το οικονομικό επιτελείο θα έχει πάρει τις αποφάσεις του.

O τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει η αξιοποίηση αυτού του περιουσιακού στοιχείου από την πλευρά του Δημοσίου, είναι η εμπροσθοβαρής άσκηση των warrants ώστε οι μετοχές που κατέχει το Δημόσιο να περιέλθουν στους ιδιώτες νωρίτερα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113136944

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS