Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Στην "ψηφιακή" Ελλάδα επενδύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Γιατί πίσω από την Ελλάδα της μιζέριας και της παραπολιτικής έρχεται με φόρα ένας νέος ψηφιακός κόσμος γνώσης και σύγχρονης διοίκησης να σαρώσει τ' απομεινάρια μιας ξεπερασμένης εποχής. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες θετικά νέα για την χώρα μας. Ενέκρινε τρεις σημαντικές επενδύσεις ύψους 389,4 εκατ. ευρώ για την ψηφιοποίηση της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) οι οποίες θα συμβάλουν σε τρεις πολύ σημαντικούς τομείς. Πρώτον τον εκσυγχρονισμό ολόκληρης της δημόσιας διοίκησης, δεύτερον την απόκτηση σύνδεσης τόσο της δευτεροβάθμιας όσο και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με το Διαδίκτυο, και τρίτον την επέκταση της κάλυψης Διαδικτύου υψηλής ταχύτητας σε πάνω από 600.000 άτομα που ζουν σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ για την περιφερειακή πολιτική, Γιοχάνες Χαν, που ενέκρινε τις 3 χωριστές επενδύσεις, δήλωσε: « Η βελτίωση της αποδοτικότητας, χάρις στα εν λόγω έργα, θα επιφέρει πραγματική μείωση στις δαπάνες λειτουργίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο σε μια εποχή εξαιρετικά αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών για την Ελλάδα»δήλωσε ο Επίτροπος Χαν και κάλεσε τις ελληνικές αρχές να εξασφαλίσουν την ομαλή και αποτελεσματική εφαρμογή αυτών των έργων.»

Τα τρία αυτά έργα τεχνολογίας των πληροφοριών και επικοινωνιών θα αποφέρουν σημαντικά οφέλη για τους πολίτες και αναμένεται να δημιουργήσουν πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της εφαρμογής τους, ενώ θα δημιουργηθούν 280 μόνιμες θέσεις εργασίας μόλις τα έργα ολοκληρωθούν και είναι πλήρως λειτουργικά. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/761145/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/sthn-yhfiakh-ellada-ependyei-h-eyrwpaikh-epitroph
Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS