Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Τι «κλειδώνει» για μισθούς και συντάξεις

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μέτρα εξορθολογισμού κρατικών δαπανών και άρσης ρουσφετολογικών στρεβλώσεων, όπως το ενιαίο μισθολόγιο αλλά και υφεσιακά μέτρα περικοπών σε μικρομεσαία εισοδήματα. Οι ταχύτατες μεταρρυθμίσεις και οι επενδυτικές ενέσεις είναι το μόνο αντιστάθμισμα στη νέα συρρίκνωση της ζήτησης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Λίστα περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα που προσεγγίζουν τα 15 δισ. ευρώ, μέσα από την οποία θα προκύψει ως τις αρχές Σεπτεμβρίου το οριστικό πακέτο με τα επώδυνα μέτρα των 11,5 δις. ευρώ παρέδωσε στον πρωθυπουργό το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σήμερα «Τα Νέα», ο Αντώνης Σαμαράς συμφώνησε με το πακέτο σε γενικές γραμμές, ωστόσο η οριστικοποίησή του θα προκύψει μετά από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα που αναμένεται στην πατρίδα μας στις αρχές του φθινοπώρου.

Τα κυριότερα μέτρα που περιλαμβάνει στο «επώδυνο» σκέλος του, των μισθών και των συντάξεων είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα εξής:

• Περικοπές στις συντάξεις από 2% έως 20%. Το 20% σχεδιάζεται να επιβληθεί στις συντάξεις άνω των 2.500 ευρώ συνολικά, μαζί με τις επικουρικές ή τις ενδεχόμενες δεύτερες - τρίτες συντάξεις. Για τον σκοπό αυτό θα γίνει αναλυτική καταγραφή των συνταξιούχων ώστε να διαπιστωθεί τι ποσό σύνταξης παίρνει ο καθένας. Για το κατώτατο όριο, από το οποίο θα αρχίσουν οι περικοπές του 2%, δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση. Επικρατέστερο σενάριο εμφανιζόταν μέχρι πρόσφατα το ποσό των 700 ευρώ, τελευταία όμως έχουν μπει στο τραπέζι προτάσεις για 800 ευρώ αλλά και για ποσά μικρότερα από τα 700 ευρώ. Επίσης, αυξάνεται ο ελάχιστος χρόνος για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης από τα 15 στα 20 χρόνια. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=168051&catID=2

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS