Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Τι θα επιδιώξει ο Σαμαράς σε Βερολίνο - Παρίσι

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Τυπικές συναντήσεις καταγραφής διαθέσεων και προθέσεων. Η ουσία μετά την έκθεση της Τρόικας και ανάλογα με τις διεθνείς εξελίξεις και την μεταρρυθμιστική αξιοπιστία μας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με στόχο να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας και να βελτιώσει το διεθνές κλίμα πετά σήμερα το απόγευμα για το Βερολίνο ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Αύριο το πρωί στις 11:45 θα συναντηθεί με την κυρία Αγκέλα Μέρκελ, θα ακολουθήσει γεύμα και στην συνέχεια κοινές δηλώσεις. Με τον κ. Ολαντ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το Σάββατο στις 10:30 το πρωί. Το ταξίδι είναι κρίσιμο καθώς θα συζητηθούν η κατάσταση στην χώρα μας και οι εξελίξεις όσον αφορά την κρίση χρέους της ευρωζώνης και ενώ στο τραπέζι έχει τεθεί η επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου. Και τα δύο σε σημαντικό βαθμό θα εξαρτηθούν από την έκθεση της Τρόικας όπως ανέφερε χθες και ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ωστόσο ο κ. Σαμαράς θέλει να αποσπάσει θετικές δηλώσεις από τους δύο αρχηγούς που θα αλλάξουν το αρνητικό κλίμα σε βάρος της χώρας μας που επηρεάζει και τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγείανσης. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος ζήτησε να σταματήσουν οι δηλώσεις περί ενδεχόμενης εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη που δυσχεραίνουν τις αποκρατικοποιήσεις.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=218391

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS