Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Μέσω αξιολόγησης η νέα εφεδρεία

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αν ξεπερνάγαμε τις διαχρονικές φοβίες για κάθε αξιολόγηση (λίγο outsourcing τεχνογνωσίας δεν θα έβλαπτε!) προτάσσαμε τις μετατάξεις και την επανεκπαίδευση και συνδέαμε την προώθηση πλεονάζοντος προσωπικού στην αγορά με τους ρυθμούς ανάπτυξης μπορεί να είχαμε κι ένα επιτυχημένο μοντέλο εφεδρείας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με όχημα την αξιολόγηση και «ζητούμενο» την... επωνυμία του εγχειρήματος, στην κυβέρνηση αναζητείται φόρμουλα για την υλοποίηση της εφεδρείας, ώστε ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων να μειωθεί κατά 150 χιλ. ή και ακόμη περισσότερους, έως το τέλος του 2015.

Όλα τα εναλλακτικά σχέδια τέθηκαν χθες επί τάπητος στην περίπου δίωρη σύσκεψη που είχαν οι υπουργοί Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι οποίοι έσπευσαν να εκπέμψουν το μήνυμα πως δεν πρέπει να «μείνουμε στις λέξεις που μας χωρίζουν αλλά στις διαδικασίες που μας ενώνουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα σχέδια που εξετάζονται είναι να τεθούν σε «διαθεσιμότητα» για ένα χρόνο, λαμβάνοντας τα 3/4 των αποδοχών τους, όσοι υπάλληλοι αξιολογηθούν αρνητικά, ενώ την ίδια τύχη θα έχουν και όσοι έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα, όπως προβλέπει ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η κυβέρνηση επιδιώκει ο βασικός όγκος των αποχωρήσεων να διασφαλισθεί μέσω συνταξιοδοτήσεων. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112912611

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS