Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Κομβική επίσκεψη Πέρες στην Αθήνα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Στρατηγικής σημασίας οι σχέσεις με το Ισραήλ υπό το πρίσμα των ταχύτατων γεωπολιτκών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή. Τα ενεργειακά είναι πλέον καίριος παράγοντας ανάπτυξης και οι σταθερές συμμαχίες μακροπρόθεσμου σχεδιασμού θα αποδειχτούν κομβικές επιλογές για το μέλλον των χώρων. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να φθάσει στη χώρα μας ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του Κάρολου Παπούλια.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του προέδρου του Ισραήλ στην Αθήνα, στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων θα βρεθούν τα ενεργειακά θέματα (τόσο σχετικά με την εξόρυξη υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου και την πιθανή μεταφορά τους στην Ευρώπη με υποθαλάσσιο αγωγό που θα περνάει από ελληνικές θαλάσσιες ζώνες), το πιθανολογούμενο ενδιαφέρον εταιρειών από το Ισραήλ να αναλάβουν τα δικαιώματα για πετρελαϊκές έρευνες σε περιοχές εντός της ελληνικής χωρικής θάλασσας, το Κυπριακό, αλλά και το Μεσανατολικό. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=215029

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS