Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - «Πολύ μεγάλη πρόοδο» διαπίστωσε η τρόικα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όση σχετική δικαιοσύνη κι αν έχουν τα νέα μέτρα, ένα σημαντικό μέρος τους θα επιδεινώσει περαιτέρω την ύφεση τουλάχιστον κατά 1-1,5%! Η ανάκτηση της αξιοπιστίας όμως μπορεί να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά όσων αφορά τα επενδυτικά οφέλη αλλά και τη διόρθωση αναποτελεσματικών πολιτικών σε κεντρικό Ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκεί θα κριθεί και το βασικό στοίχημα αυτής της κυβέρνησης! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ικανοποιημένοι εξήλθαν του υπουργείου Οικονομικών οι επικεφαλής της τρόικας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχαν με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα. «Εχει σημειωθεί πολύ μεγάλη πρόοδος» δήλωσαν σχετικά με την οριστικοποίηση του πακέτου των περικοπών 11,5 δισ. ευρώ.

Οι σημερινές συνομιλίες έγραψαν τον επίλογο του πρώτου κύκλου διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, που αναχωρούν από την Αθήνα και αναμένεται να επιστρέψουν στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν τα μέτρα θα έχουν εξειδικευτεί, προκειμένου να συντάξουν την έκθεσή τους, που θα κρίνει εν πολλοίς την εκταμίευση της επόμενης δόσης της βοήθειας προς τη χώρα. 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014 περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μείωση των κύριων συντάξεων από ένα ποσό και πάνω, περικοπή στο εφάπαξ, επέκταση του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ, πλαφόν στις συντάξεις, κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης και περικοπή κοινωνικών επιδομάτων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2218903

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS