Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Το «πρότυπο» έγινε... ειδική περίπτωση

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Δεν φτάνει που από μόνη της η απόφαση για bail-in δημιουργεί ιστορικό προηγούμενο που καμιά πολιτική διαβεβαίωση δεν μπορεί να κατευνάσει τις ψυχολογικές επιπτώσεις της, έρχονται και οι αντιφατικές δηλώσεις αξιωματούχων να εντείνουν τους μετασεισμούς. Τόσοι ηλίθιοι, τόσο ανίκανοι ή τόσο κοντόφθαλμοι; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μία δήλωση, χθες, του επικεφαλής του Eurogroup ήταν αρκετή για να προκαλέσει αναστάτωση στις ευρωπαϊκές αγορές και να οδηγήσει το ευρώ σε χαμηλό τεσσάρων μηνών.

Με συνέντευξή του στο Reuters και τους Financial Times, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να έχουν ανάλογη μεταχείριση με αυτή της Κύπρου.

«Το πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε για την Κύπρο συνιστά ένα νέο πρότυπο για την επίλυση τραπεζικών προβλημάτων στην ευρωζώνη και άλλες χώρες μπορεί να χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τους τραπεζικούς τομείς τους», είπε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε ότι εάν χρειαστεί μπορεί να ζητηθεί και από καταθέτες τραπεζών σε άλλες χώρες, όπως το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα ή τη Σλοβενία, να αναλάβουν το κόστος διάσωσης των τραπεζών. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=220395&catID=2

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS