Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Αγώνας Μαξίμου για έξοδο στις αγορές

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με ένα ετήσιο έντοκο γραμμάτιο 4-5 δις κι ένα αντίστοιχο ποσό από τα αδιάθετα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα μπορούσε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό (το ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί κι από τις εξελίξεις για ελάφρυνση των ετήσιων τόκων για την εξυπηρέτηση του χρέους). Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θέλει η χώρα να βγει στις αγορές για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του επόμενου χρόνου, εκτιμώντας ότι αυτό θα σηματοδοτήσει την υπέρβαση της κρίσης, με προφανή οφέλη τόσο σε οικονομικό επίπεδο (βελτίωση του κλίματος, προσέλκυση επενδύσεων κ.λπ.) όσο και σε πολιτικό, αφού η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ εδράζεται στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να υπογράψει νέο Μνημόνιο.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, σε χθεσινή συνέντευξή του, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές τον επόμενο χρόνο και γι’ αυτό θα χρειαστεί ακόμη ένα, το τρίτο, πακέτο βοήθειας. Κοινοτικοί παράγοντες εκτιμούν ότι ο (Γερμανός) κ. Ρέγκλινγκ εκφράζει εκείνες τις δυνάμεις στην Ευρωζώνη που υποστηρίζουν την επέκταση του τρέχοντος προγράμματος. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/10/2013_521734

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS