Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Σπάει τα κοντέρ στο 12% το διατραπεζικό επιτόκιο στην Τουρκία

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με την τουρκική λίρα σε ιστορικά χαμηλά, το δεκαετές ομόλογο στο 10,5% και τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών είναι να μη γελάς με τις πρόσφατες παραινέσεις της Τουρκίας, του δήθεν οικονομικού θαύματος, προς την Ελλάδα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στο 12% από 7,75% ανέβασε το επιτόκιο δανεισμού η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας μετά από την πρώτη έκτακτη συνεδρίαση της από το 2011.

Η τουρκική λίρα ενισχύθηκε στις 2,2 λίρες ανά δολάριο από 2,253 που ήταν πριν την κίνηση της τράπεζας ενώ η αύξηση των επιτοκίων ήταν πολύ υψηλότερη από ό, τι αναμενόταν. Νωρίτερα στα διεθνή μέσα οι εκτιμήσεις μιλούσαν για επιτόκιο που θα διαμορφωνόταν στο 10%.

Οι εγχώριοι επενδυτές "ξεπούλησαν" τις λίρες τους υπέρ των ξένων νομισμάτων, και οι διεθνείς επενδυτές έχουν ξεκινήσει να αποχωρούν από τη λίρα, πιέζοντας προς τα κάτω την αξία του νομίσματος, που έφτασε στο ιστορικό χαμηλό των 2,3616 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Το κόστος δανεισμού της Τουρκίας επίσης αυξάνεται ανησυχητικά γρήγορα, με τα 10ετή ομόλογα να φτάσουν σε απόδοση το 10,45% στα υψηλότερα επίπεδα από το 2010. Είναι χαρακτηριστικό ότι τώρα οι αποδόσεις τους είναι υψηλότερα των ελληνικών και σε ασθενέστερο νόμισμα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/348463/spaei-ta-koder-sto-12-to-diatrapeziko-epitokio-stin-tourkia/

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS