Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Σχέδιο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές πριν τις ευρωεκλογές

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Να πω ότι δεν τα λέγαμε (Έξοδο στις αγορές πριν τις ευρωεκλογές;)! Αλλά προετοιμάζουμε το έδαφος για να μην έρθουν απότομα κάποια πράγματα στον Τσίπρα και ψάχνει μνημόνιο για να σκίσει και δεν βρίσκει. Διότι πάνω απ' όλα είμαστε φιλάνθρωποι! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σχέδιο επιστροφής στις αγορές, ακόμη και πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου, επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς εκτιμά πως η συγκεκριμένη εξέλιξη, σε συνδυασμό με το αναμενόμενο «σήμα» των εταίρων για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, αλλά και τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος, σηματοδοτούν την οριστική έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και θα αποτελέσουν ισχυρά πολιτικά όπλα ενόψει της επερχόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επεξεργασία του σχεδίου εξόδου της χώρας στις αγορές βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, αλλά θα αποτελέσει μέρος της ευρύτερης πολιτικής διαπραγμάτευσης που θα αρχίσει ξανά με τους εταίρους παράλληλα με την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, συζητείται το ύψος της έκδοσης να είναι 2 με 4 δισ. ευρώ και επιδίωξη είναι να καλυφθεί, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της, μέσω συμφωνίας με ιδιώτες. Το επιτόκιο των νέων ομολόγων δεν θα είναι άνω του 7% και μικρότερο του 5%, ενώ αυτά θα είναι 3ετούς ή 5ετούς διάρκειας, ώστε να μην επηρεάζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/553929/article/epikairothta/politikh/sxedio-epistrofhs-ths-elladas-stis-agores


Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS