Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Πίσσα και πούπουλα

Του Γιάννη Τσακίρη

Όσο πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές τόσο μου φέρνουν στο μυαλό τη γνωστή ατάκα στο Λούκυ Λουκ…πίσσα και πούπουλα για τους κακοποιούς στο Φαρ Ουέστ.

Δυόμιση μήνες πριν τις κάλπες όλη η χώρα έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο! Πλατείες ξαναφτιάχνονται από την αρχή (λεφτά υπάρχουν), τα πεζοδρόμια ξηλώνονται και τοποθετούνται νέες πλάκες, οι δρόμοι στρώνονται με ολόφρεσκη πίσσα και γίνονται αλφάδι και όλα αυτά και άλλα τόσα οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες θυμήθηκαν να τα κάνουν τώρα. Μα πόσο «Ραταπλάν» μας θεωρούν;

Στη διαδρομή από το σπίτι μου μέχρι το κανάλι στα Σπάτα, περνώ από αρκετούς δήμους και ειδικά σε κάποιες κεντρικές οδικές αρτηρίες, η λακκούβα πήγαινε σύννεφο. Να ξέρατε μόνο πόσες φορές έχω σκεφτεί, ότι «πάει διαλύθηκε η μηχανή μου» από τις τρύπες που έπεφτα. Ξαφνικά μέσα σε δυο μέρες εξαφανίστηκαν. Οι δρόμοι ξαναστρώθηκαν και έχουν γίνει χαλί.

Δεν θα πω από πού περνώ γιατί θα κατηγορηθώ από όσους κάνουν τα έργα ότι παίζω το παιχνίδι των αντιπάλων τους. Αλλά είμαι βέβαιος ότι όλοι θα έχετε συναντήσει τις τελευταίες μέρες κάποιο έργο στην περιοχή σας που ως δια μαγείας αρχίζει προεκλογικά και τελειώνει λίγο πριν την κάλπη.

Εδώ στην Κρήτη πήγα και στην αγαπημένη μου πόλη, ξαναέφτιαχναν για 100στη φορά την παραλία. Μεγάλωναν πάλι τα παρτέρια. Αν δείτε όμως το δρόμο που περνά από μπροστά, την κεντρική παραλιακή, θα πείτε ότι είναι η μεγαλύτερη δυσφήμηση για την πόλη. Και εκεί δεν έχουν φτιάξει ούτε μέτρο. 20 χρόνια πάω, στις ίδιες λακκούβες πέφτω. Και όπου έχουν ρίξει είναι τέτοιες οι κακοτεχνίες που όχι πίσσα και πούπουλα, ισόβια πρέπει να μπουν οι εργολάβοι.

Θα μου πείτε, τώρα τα ανακάλυψες όλα αυτά; Δεν λες πάλι καλά που έρχονται εκλογές και βλέπουμε να γίνεται και κανένα έργο. Φυσικά και δεν είχα τη Θεία Επιφοίτηση ξαφνικά, αλλά δεν το αντέχω πια όλο αυτό το θέατρο.

Η κρίση δεν πρέπει μόνο να μας μάθει πώς να ζούμε με λιγότερα. Σε αυτό οι περισσότεροι, άλλοι με πιο σκληρό τρόπο, άλλοι με λιγότερο έχουμε προσαρμοστεί. Αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι να μην ανεχόμαστε από κανέναν να μας θεωρεί ΗΛΙΘΙΟΥΣ και να συνεχίζει ότι έκανε τα προηγούμενα χρόνια σαν να μην άλλαξε τίποτα.

Αυτό με κάνει να θέλω ότι λέει κι ο τίτλος του άρθρου…πίσσα και πούπουλα σε αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να με δουλεύουν. Είναι θέμα αξιοπρέπειας πια.

ΠΗΓΗ: ANTENNA.GR
http://www.antenna.gr/news/blogs/article/337266/pissa-kai-poypoyla

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS