Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Οι νέοι στρέφονται στην επιχειρηματικότητα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ένα πραγματικό σημάδι στροφής της νοοτροπίας, που έχει ανάγκη το μέλλον της χώρας. Από την αγκίστρωση στην "τακτοποίηση" στο δημόσιο περνάμε σταδιακά σε μια κουλτούρα προσωπικής ευθύνης, επιλογής και δημιουργίας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Περισσότερα από 450.000 άτομα, που αντιστοιχούν στο 6,5% του ενεργού πληθυσμού (ηλικίες 18-64 ετών) ήταν σε φάση εκκίνησης επιχειρηματικής δραστηριότητας το 2012, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ετήσιας έρευνας του ΙΟΒΕ για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Την έρευνα, με θέμα «Η Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2012-13: Ενδείξεις ανάκαμψης της μικρής επιχειρηματικότητας;», παρουσιάζει σε ειδική εκδήλωση ο κ. Σταύρος Ιωαννίδης, καθηγητής στο Πάντειο και υπεύθυνος έρευνας παρατηρητηρίου επιχειρηματικότητας του ΙΟΒΕ.

Όπως επισημαίνεται στην έρευνα του ΙΟΒΕ, το ανωτέρω ποσοστό είναι σημαντικά χαμηλότερο από το 8% που είχε καταγραφεί το 2011 για την επιχειρηματικότητα αρχικών σταδίων. Η πτώση συνδέεται με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς η ύφεση συρρικνώνει τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που θεωρούνται βιώσιμες...

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το ένα τρίτο (36,32%) των επιχειρηματιών αρχικών σταδίων προέρχονται από το ηλικιακό κλιμάκιο 25- 34 ετών. Πρόκειται για θετικό γεγονός, καθώς μπορεί να υποτεθεί ότι οι νεότερες ηλικίες φέρνουν μαζί τους στον επιχειρηματικό στίβο νέες ιδέες και διάθεση πειραματισμού.

Αναφορικά με τον δείκτη καθιερωμένης επιχειρηματικότητας, η Ελλάδα παρουσιάζει την υψηλότερη επίδοση μεταξύ των χωρών καινοτομίας (12,3%). (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/771045

 Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS