Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΕΛΠΙΔΑ , ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ , ΝΔ , ΝΕΟΙ , ΝΕΟΛΑΙΑ , ΣΑΜΑΡΑΣ , BLOGS - Τιμώντας τη νεανική ελπίδα των αξιών.

Πολύ συχνά αναφερόμαστε όλοι μας στη νεολαία περιγράφοντας γλαφυρά το ότι αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα εξέλιξης του τόπου. Ταυτόχρονα όμως είμαστε εμείς η ίδιοι ως κοινωνία που με τις συμπεριφορές και τις αξιακές προτεραιότητες μας τους οδηγούμε κάπου ανάμεσα στην απολιτικοποίηση ή την τυφλή εκτόνωση της επιθετικότητας με «επαναστατικούς» βερμπαλισμούς που σπάνια μπορούν να παράξουν αποτέλεσμα. 

Το παράδειγμα της 17χρονης Μαρίας Παπαλουκά, αποδεικνύει ότι, όταν οι αρχές και το ήθος ως «φάροι» καθοδήγησης συνδυάζονται με την ειλικρινή αγωνιστική διάθεση για την προάσπιση ιδανικών, η Ελπίδα έχει γερές ρίζες σε αυτά τα χώματα. Σε πρόσφατη εργασία της για το μεταναστευτικό ζήτημα, στα πλαίσια των μαθημάτων της 3ης Λυκείου, είχε το θάρρος να εκφράσει με παρρησία τις νηφάλιες θέσεις που με συνέπεια υπηρετεί ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ.

Δεν μπορώ όμως να μην εκφράσω και τις προσωπικές μου ευχαριστίες για το γεγονός ότι στήριξε μεγάλο μέρος της εργασίας της στα κείμενα μου για το ζήτημα σε αυτό το μπλογκ. Κείμενα που εγκαίρως (λίγες εβδομάδες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις της ΝΔ) και ευστόχως είχαν θέσει τις βασικές αρχές μιας σύγχρονης, Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.

Ψήφος στους μετανάστες; http://maxitikoi-polites.blogspot.com/2009/12/blog-post_28.html
Η Διεθνής εμπειρία στη χορήγηση υπηκοότητας. http://maxitikoi-polites.blogspot.com/2009/12/blog-post_9740.html
Αποδημητικά πουλιά και κοράκια http://maxitikoi-polites.blogspot.com/2010/03/blog-post_12.html
Ομιλία του Προέδρου της ΝΔ κ.Αντώνη Σαμαρά για το Μεταναστευτικό. http://maxitikoi-polites.blogspot.com/2010/07/blog-post_06.html


Αναγνωρίζοντας την προσπάθεια της και την προσωπική τιμή που μας επιφύλασσε, παραθέτουμε το λινκ για να αναγνώσετε ολόκληρη την εργασία της μικρής μας φίλης, όπως έχει ήδη δημοσιευτεί στο μπλογκ «ΕΛΠΙΔΑ» Γνήσιο παιδί της νέας γενιάς που έρχεται....η γενιά της ΕΛΠΙΔΑΣ http://elpidablog.blogspot.com/2011/01/blog-post_7400.html

Share/Bookmark

1 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Κύριε Μανίκα να είστε καλά!!! Εγώ σας ευχαριστώ για την αναδημοσίευση της εργασίας η οποία πράγματι περιείχε ως επί το πλείστον κείμενα δικά σας αλλά και την ομιλία του Α. Σαμαρά. Σε αυτήν την εργασία αρχικά προσπάθησα να εξηγήσω τι είναι το μεταναστευτικό ζήτημα δίνοντας γενικές πληροφορίες ώστε όλοι να αποκτήσουν μια γενική ιδέα πέρι τίνος ομιλούμε όμως δεν μπορούσα να ομιλώ γενικά και αόριστα δεδομένου ότι η εργασία αυτή απευθύνεται σε τελείοφοιτους του λυκείου, αυριανούς πολίτες της κοινωνίας μας οπότε είπα κυρίως να εστιάσω στο πως αντιμετωπίζεται σήμερα στην χώρα μας ένα μείζονος σημασίας θέμα, καθώς το σχολείο πιστεύω δεν πρέπει να αοριστολογεί εστιάζοντας στο παρελθόν μονάχα και καθόλου στο παρόν και το μέλλον. Θεώρησα λοιπόν πως τα δικά σας κείμενα τα οποία παρουσίαζουν τις σωστές διαστάσεις του θέματος και βεβαίως η ομιλία του Α. Σαμαρά που παρουσίαζει συγκεκριμένες λύσεις που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα θα "εξυπηρετούσαν" τον σκοπό μου ο οποίος δεν ήταν άλλος από το να γνωρίσουν όλοι έναν άλλο τρόπο σκέψης που δίνει ΕΛΠΙΔΑ. Τέλος, θα ήθελα να πω ότι πολλοί ίσως το θεωρήσουν προπαγάνδα υπέρ της ΝΔ και του Σαμαρά αλλά δεν είναι καθόλου έτσι καθώς και τα δικά σας κείμενα αλλά και η ομίλια Σαμαρά κάθε άλλο παρά πολιτικές ήταν! Είναι κείμενα με απλές, λογικές ιδέες, λύσεις που δίνουν τροφή για σκέψη και προβληματισμό....!!!

Leave a Reply

SYNC BLOGS