Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Επικίνδυνα τρόφιμα στο τραπέζι μας

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Διαχρονική κρατική αδιαφορία, αβλεψία των παραγωγών στο βωμό του κέρδους, εγκληματική επιχειρηματική συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον. Ένα εκρηκτικό τρίπτυχο, που καταλήγει σε "βόμβα" στο τραπέζι των καταναλωτών! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Επικίνδυνα τρόφιμα πλούσια σε νικέλιο και χρώμιο φαίνεται ότι καταναλώνουν, μεταξύ άλλων οι Έλληνες. Τρόφιμα βολβοί, όπως πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που καλλιεργούνται σε περιοχές με ρυπασμένο υδροφόρο ορίζοντα, μολύνονται με υψηλές συγκεντρώσεις νικελίου και χρωμίου που καταλήγουν στο στομάχι μας.

Μια τέτοια περιοχή, είναι η ευρύτερη κοιλάδα του Ασωπού όπου καλλιεργούνται μεγάλες ποσότητες από τα τρόφιμα αυτά άλλα κι άλλες περιοχές όπου έχει εντοπιστεί βιομηχανική ρύπανση κι έχει επιβεβαιωθεί η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από τις αρμόδιες αρχές.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει ειδική μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών που ανακοινώθηκε στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου για την διαχείριση των επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στα Χανιά.  (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=112922107

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS