Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Ποιος φταίει για τη φοροδιαφυγή;

Του Δημήτρη Ρίζου

ΑΡΧΙΖΩ το σημερινό άρθρο απαντώντας στον τίτλο του: Το ίδιο το κράτος φταίει και οι ανεγκέφαλοι «οικονομολόγοι»! ...Οι οποίοι φορτώνουν στους φτωχούς πολίτες τις πιο φοβερές και τις πιο παράλογες και αδύνατον να εξοφληθούν φορολογίες – χαράτσια!

ΟΤΑΝ, λόγου χάρη, κόβεις τη σύνταξη των 500 ευρώ και συγχρόνως της βάζεις και φόρο, πώς ο μη έχων ούτε ένα ευρώ στην τσέπη συνταξιούχος θα πληρώσει την Εφορία; Το ίδιο δεν συμβαίνει και με τον χαμηλόμισθο φορολογούμενο; Σε μεγαλύτερο αδιέξοδο έρχονται και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυτού του τόπου, αφού, ενώ αγωνίζονται να σταθούν στα πόδια τους, έρχονται οι απερίγραπτοι «οικονομολόγοι» και αναγγέλλουν φόρους 45% και πάνω!!!

...ΚΑΙ ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της παράλογης φοροεπιδρομής στη φτωχολογιά; Είναι η φοροδιαφυγή!.. ...Οταν ο πολίτης ή ο επιχειρηματίας αδυνατούν να πληρώσουν τον παράλογο φόρο καταφεύγουν σε χίλιους δυο τρόπους, στη φοροδιαφυγή! Είτε με πλαστά τιμολόγια, είτε αποκρύπτοντας έσοδα κ.λπ. Χαρακτηρίζοντας παράλογα τα μέτρα, φιλοπασοκική εφημερίδα έγραψε προχθές: «...Σπανίως μια λέξη αυτοδιαψεύδεται τόσο όσο η λέξη “φορολογικό”... Στο μέλλον θα μιλάμε για... “φορο–παράλογο”»!!!

ΚΑΘΕ φορά που η όποια κυβέρνηση στριμώχνεται οικονομικά, οι «οικονομολόγοι» της, αντί να ψάξουν να βρουν τρόπους για να ενισχύσουν τα ταμεία του κράτους, πιάνονται από την πιο εύκολη λύση: «...Βάλτε φόρους!... Φορολογήστε τους μισθωτούς και συνταξιούχους!..». ...Αλλά χρειάζεται κανείς να είναι «οικονομολόγος» για να σκαρφίζεται τέτοια ηλίθια μέτρα;

ΚΑΙ μια που αναφερόμαστε στους... ανεγκέφαλους που αποφασίζουν τα... φοροπαράλογα: ...Με τι μυαλό, ενώ η Ελλάδα διψά και για την ελάχιστη επένδυση, φορτώνουν στους όποιους ξένους επενδυτές που θέλουν να φέρουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα φορολογία των επιχειρήσεών τους... 45%; ...Οταν μάλιστα στις γειτονικές Τουρκία, Βουλγαρία κ.ά. η φορολογία δεν ξεπερνά το... 12%. Γιατί να μην πάνε λοιπόν τις επενδύσεις τους εκεί αλλά να τις φέρουν στη... φορομπηχτική Ελλάδα;

ΜΕ τη φορολογική (φοροπαράλογη) τακτική αυτού του τόπου, τελικά τα έσοδα αντί να αυξάνονται ελαττώνονται!.. ...Και αντί, βλέποντας αυτά τα απογοητευτικά αποτελέσματα, να αλλάζουν πολιτική, συνεχίζουν το ίδιο βιολί: Ρημάξτε μισθούς και συντάξεις!.. ...Ανικανότητα αλλά και βλακεία μαζί!

ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=73548

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS