Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - S&P: Βλέπει πιθανότητα Grexit στο 33%

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ακόμα κι αυτή η μειωμένη πιθανότητα εξόδου μας από το ευρώ, στηρίζεται στο σενάριο της πολιτικής αστάθειας μιας κυβερνητικής αλλαγής. Τη στιγμή όμως που η κοινωνία δεν επιθυμεί εκλογές και θεωρεί χειρότερη την προοπτική ανάληψης της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, εναπόκειται στην κυβερνητική αποτελεσματικότητα και σταθερότητα να εξαλείψει κι αυτό το μη συστημικό κίνδυνο από τις αναλύσεις ρίσκου των οίκων αξιολόγησης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η πιθανότητα μιας απόφασης εξόδου από το ευρώ από μια μελλοντική ελληνική κυβέρνηση είναι μια στις τρεις, ανέφερε σήμερα κορυφαίο στέλεχος του οίκου Standard & Poor's.

Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση θα είχε εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις και πιθανότατα θα αποτρέψει άλλες χώρες από το να ακολουθήσουν την κίνηση αυτή, σημείωσε.

Ο κ. Moritz Kraemer, επικεφαλής αξιολογήσεων του οίκου για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ με την τρέχουσα κυβέρνηση και ακόμη και εάν τελικώς εξέλθει της ένωσης, αυτό δεν θα οδηγήσει σε διάσπαση της ευρωζώνης.

"Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πιθανότητα, μια κυβέρνηση της χώρας -κάποια μελλοντική κυβέρνηση, σίγουρα όχι η υφιστάμενη- να αποφασίσει ότι μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες, μετά από τόσα χρόνια ύφεσης, μείωσης του βιοτικού επιπέδου και αυξανόμενης ανεργίας, να προκαλέσει ανατροπή σε αυτό που προσπαθεί η Ελλάδα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα", σημείωσε, σε ομιλία του στο Τελ Αβίβ.

ΠΗΓΗ: EUOR2DAY.GR
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/744549/Article.aspx


Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS