Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Ο «δημοσιονομικός γκρεμός» των ΗΠΑ απειλεί την παγκόσμια ανάπτυξη

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι λεπτές κομματικές ισορροπίες καθυστερούν αποφάσεις, "θολώνουν" άλλες, αφήνοντας την Αμερικανική οικονομία έρμαιο μιας νέας υφεσιακής πορείας που επιτείνει η Ευρωπαϊκή αναβλητικότητα σε επίπεδο δομικών αποφάσεων. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την επείγουσα ανάγκη συμφωνίας των δύο αμερικανικών κομμάτων για υπέρβαση του λεγόμενου «δημοσιονομικού γκρεμού» επεσήμανε εκ νέου η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας πως η αβεβαιότητα απειλεί την παγκόσμια οικονομία αλλά και την εξέχουσα θέση των ΗΠΑ στο διεθνές οικονομικό τοπίο.

«Το πραγματικό διακύβευμα είναι κατά κάποιο τρόπο η παγκόσμια υπεροχή και η ηγεσία ΗΠΑ» ανέφερε σε συνέντευξή της στο BBC η Κρ.Λαγκάρντ για τον «δημοσιονομικό γκρεμό» -την αυτόματη αύξηση φόρων και μείωση κρατικών δαπανών στις αρχές του 2013, η οποία, αν δεν παρακαμφθεί, απειλεί να ρίξει σε ύφεση την αμερικανική οικονομία.

«Για να διατηρηθεί η ηγεσία των ΗΠΑ στον κόσμο, η αβεβαιότητα πρέπει να αρθεί γιατί η αβεβαιότητα τροφοδοτεί αμφιβολίες για την ηγετική αυτή ισχύ» τόνισε. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=487749

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS