Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με βάση την κατανομή των κατόχων ομολόγων και την προσφερόμενη τιμή, η επιτυχία της επαναγοράς είναι δεδομένη. Καλά τα επικοινωνιακά "καρδιοκτύπια" αλλά ας μην υπερβάλλουμε εκεί που δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα παρουσιάσει το κυβερνητικό σχέδιο στη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ πριν από λίγο ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς.

Η προσφορά απευθύνεται σε επενδυτές που έχουν στα χέρια τους ομόλογα συνολικής αξίας 63 δισ. ευρώ (15 δισ. ευρώ περίπου βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες, 8 δισ. ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία και τα υπόλοιπα 40 δισ. σε άλλους επενδυτές) και το βιβλίο προσφορών θα παραμείνει ανοικτό για λίγες ημέρες, συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά.

Εν συνεχεία, ο ΟΔΔΗΧ θα συγκεντρώσει τις προσφορές και θα συντάξει μια έκθεση αποτίμησης, η οποία θα συζητηθεί στο Eurogroup στις 13 Δεκεμβρίου, καθώς η επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς έχει τεθεί ως όρος για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ. Το τίμημα που τελικά προτείνει η Αθήνα για την επαναγορά είναι υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος της 23ης Νοεμβρίου. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=192283&catID=11

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS