Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Συμφωνία για τέσσερις κάλπες

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Εξαρχής η κοινωνία ενδιαφέρονταν για την απονομή δικαιοσύνης κι όχι για τα μικροκομματικά τερτίπια. Άλλωστε πιο μειωτικό για το βουλευτή είναι να έχει ανάγκη τη δήθεν μυστικότητα της ψηφοφορίας για να εκφράσει αυτό που θα έπρεπε να κάνει ευθαρσώς. Η συνταγματική κατοχύρωση της υποκρισίας δεν είναι και για να την παινεύουμε. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε μία ψηφοφορία με τέσσερις κάλπες, μία ανά πρόσωπο και με τέσσερα ψηφοδέλτια, που θα αναφέρουν τα πρόσωπα και τα αδικήματα για τα οποία προτείνεται η παραπομπή τους σε προανακριτική, σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, κατέληξε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει όριο για τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ και 4 μήνες παρακολουθούμε μια οργανωμένη πολιτική σκευωρία» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή.

Ανάγκη προστασίας δεν έχω ούτε εγώ, ούτε το ΠΑΣΟΚ- ανάγκη προστασίας έχουν οι αυτουργοί αυτής της σκευωρίας. Το θέμα μας δεν είναι η κάλπη, αλλά η κάλπικη σκευωρία- οι προτάσεις τίθενται σε ψηφοφορία σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, είπε ο κ.Βενιζέλος.

«Τέσσερις κάλπες, μία ανά πρόσωπο και ο καθένας ας πάρει την ευθύνη του. Καθαρά πράγματα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας πως «Πρέπει να νομιμοποιήσουμε αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή το ρεσάλτο κατά τη κυβέρνησης και της χώρας; Πρόκειται για πολιτική αθλιότητα».

H πρόταση Βενιζέλου έγινε αποδεκτή από όλα τα κόμματα.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_17/01/2013_478941

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS