Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Άμεσες μεταβατικές ρυθμίσεις στο νόμο πλαίσιο ζητούν οι Πρυτάνεις

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Τι πρότυπο προβάλλουν οι πρυτάνεις όταν πρωταρχική τους αγωνία είναι οι καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις για τους "αιώνιους" φοιτητές; Να το δούμε ως... σπονδή στην αιώνια εκπαιδευτική διαδρομή του ατόμου αντί για συντεχνιακή αντίληψη; Δύσκολο! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Το 1/3 των φοιτούντων στα ελληνικά Πανεπιστήμια αφορά εάν εφαρμοστεί ο νόμος για τη διαγραφή των παλαιών φοιτητών από το Σεπτέμβριο, είπαν οι Πρυτάνεις κατά τη διάρκεια της 72ης Συνόδου τους.

Οι Πρυτάνεις σε ψήφισμα που εξέδωσαν αμέσως μετά τη συνεδρίαση επανέλαβαν την διαφωνία τους στην αυτοδίκαιη διαγραφή των φοιτητών διότι όπως τονίζουν «παραβιάζει τα νόμιμα δικαιώματα των ενδιαφερομένων και δημιουργεί κοινωνικό πρόβλημα, δεδομένου ότι αφορά στο 1/3 των φοιτούντων»

 «Απαιτούνται άμεσες μεταβατικές ρυθμίσεις», σημειώνουν στο ψήφισμά τους οι Πρυτανικές αρχές των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας.

Κατά τα άλλα τη Σύνοδο, στην οποία παρέστησαν ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδ. Παπαθεοδώρου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αθαν. Κυριαζής, απασχόλησαν θέματα σχέσεων μεταξύ πρυτάνεων και των νέων Συμβουλίων στα Πανεπιστήμια, το σχέδιο «Αθηνά», η υποχρηματοδότηση της έρευνας και ο μεγάλος αριθμός των εισακτέων που προτείνεται από το υπουργείο Παιδείας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=269756

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS