Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Με την «υπογραφή» του Σαμαρά οι απολύσεις επίορκων και κοπανατζήδων

Στην συνάντηση πρωθυπουργού - τρόικας στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε στη συζήτηση το πολιτικό πλαίσιο.

Για το κομμάτι των δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις απολύσεις: επίορκων (όσοι τους βαρύνουν κακουργηματικές πράξεις και παραπτώματα), εκείνων που εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους (ο πρωθυπουργός δημοσίως είχε χρησιμοποιήσει το επίθετο «κοπανατζήδες») αλλά και αυτών που έχουν προσληφθεί με πλαστά στοιχεία και αυτό να γίνει ως τον Ιούνιο.

Η πρόταση είναι για κάθε τέτοια απόλυση (οι επίορκοι υπολογίζονται στους 2.000) να προσλαμβάνεται ένας νέος υπάλληλος με προσόντα, μέσω ΑΣΕΠ, σε τομείς όπου υπάρχουν ανάγκες. Για τις υποχρεωτικές αποχωρήσεις η τρόικα ζητά αυτές να είναι περίπου 20.000 ως το τέλος του 2014.

Το χειρισμό του συγκεκριμένου θέματος τον έχει πάρει πάνω του ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καθώς ο κ. Μανιτάκης είπε ότι δεν δύναται να παρουσιάσει συγκεκριμένο αριθμό επίορκων υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν από το δημόσιο

Μάλιστα από την κυβέρνηση σημειώνουν ότι δεν θα χρειαστεί νέα νομοθετική ρύθμιση για το θέμα αυτό καθώς είναι αρκετό το ισχύων νομοθετικό πλαίσιο.

Ο κ. Σαμαράς έχει επικοινωνήσει με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους για το συγκεκριμένο ζήτημα, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει με την πρόταση, ένας επίορκος να φεύγει και ένας νέος άνθρωπος να προσλαμβάνεται στη θέση του. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: NEWPOST.GR
http://newpost.gr/post/205503/me-tin-ypografi-toy-samara-oi-apoluseis-ton-epiorkon-kai-ton-kopanatzidon/

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS