Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Νίκος Δένδιας: «Η Χαλκιδική δεν θα γίνει Κερατέα»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πολίτες και κόμματα οφείλουν να κατανοήσουν ότι το αξιακό τέλος της μεταπολίτευσης φέρνει μαζί του και την αμετάκλητη υπέρβαση των μυθευμάτων για "κατανόηση" ανεξέλεγκτων κοινωνικών αντιδράσεων. Η δημοκρατία χαλυβδώνεται από τη συνέπεια στη νομιμότητα για να μην γίνει οχλοκρατία όπως θα έλεγε κι ο Αριστοτέλης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Δεν πρόκειται να επαναληφθούν τα γεγονότα της Κερατέας. Ο νόμος θα επιβληθεί και θα αποκατασταθεί η αίσθηση της νομιμότητας. Το κράτος δεν μπορεί να υποχωρήσει, γιατί δεν θα είναι κράτος», είπε την Πέμπτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, με αφορμή τα νέα επεισόδια στην Ιερισσό της Χαλκιδικής μετά τη σύλληψη των δύο υπόπτων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Νίκος Δένδιας υπεραμύνθηκε της τακτικής της αστυνομίας που πήγε ξημερώματα να συλλάβει τους υπόπτους, γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια: «Εχετε δει πολλές συλλήψεις για τέτοια κακουργήματα να γίνονται μέρα μεσημέρι ενώπιον πάντων;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και τόνισε: «Γίνονται όταν αυτός που έχει την υπηρεσιακή ευθύνη αποφασίζει ότι είναι ασφαλέστερο να γίνει. Είναι απολύτως στο πλαίσιο Συντάγματος και νόμου και έτσι πρέπει να γίνεται. Να ανοίξουμε κουβέντα για ένταλμα για επτά κακουργήματα και 10 πλημμελήματα, που αν τα διαβάσετε θα ανατριχιάσετε, τι ώρα εκτελείται; Να περιορίσουμε την αστυνομία 10-1, μήπως;»

Ο ίδιος επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέχει πολιτική κάλυψη στα επεισόδια της Ιερισσού και στις διάφορες δράσεις κατά της επένδυσης των ορυχείων χρυσού στη Χαλκιδική. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5011423/nikos-dendias-h-xalkidikh-den-tha-ginei-keratea/

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS