Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Σαμαράς: «Δεν θα αφήσουμε να μας διαιρέσουν τα μικρά και το παρελθόν»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι στόχοι για αλλαγή διοικητικού μοντέλου και αναπτυξιακού προτύπου είναι πολύ πιο σημαντικοί αυτή τη στιγμή. Οι αμαρτίες του παρελθόντος φυσικά και δεν παραγράφονται, δεν παραβλέπονται, δεν μπορούν όμως να υπερκεράσουν τη διαμόρφωση του μέλλοντος! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στόχος της κυβέρνησης παραμένει η εξάντληση της τετραετίας, σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη του ομιλία ενώπιον του νέου υπουργικού συμβουλίου. Επισημαίνοντας την ανάγκη σταθερότητας ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Σταθερότητα σημαίνει σταθερά βήματα για όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» και «καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση».

Ο πρωθυπουργός έθεσε ως στόχο την ολοκλήρωση των θεσμικών αλλαγών που «τις έχει ανάγκη η χώρα και που τις προωθούμε εμείς. Δεν μας τις επιβάλλουν». Περιέγραψε, όπως και στην πρόσφατη ομιλία του στο Ναύπλιο, την ανάγκη οι θεσμικές αλλαγές να οδηγήσουν σε βάθος τριετίας σε μία μεγάλη Συνταγματική Μεταρρύθμιση, ενώ αναφερόμενος στον διμερή, πλέον, κυβερνητικό συνασπισμό ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Ασφαλώς, ο καθένας διατηρεί τις ιδέες του. Αλλά υπέρτατη ιδεολογία αυτή τη στιγμή είναι η σωτηρία της πατρίδας. Για κάθε Έλληνα αυτή πρέπει να είναι σήμερα η υπέρτατη ιδεολογία».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης ο κ. Σαμαράς ιεράρχησε:
- Την επαναφορά της ανάκαμψης και την καταπολέμηση της ανεργίας
- Την αναίρεση των αδικιών που έχουν υποστεί τα πιο ασθενή τμήματα του πληθυσμού μας
- Την εκκίννηση των μεγάλων θεσμικών αλλαγών «που θα κάνουν, αληθινά, την Ελλάδα όπως τη θέλουμε, αγνώριστη».

Έθεσε δε ως αντίπαλο της κυβέρνησης «τη στασιμότητα και τον κίνδυνο ακυβερνησίας». «Μας ενώνουν τα μεγάλα και το αύριο. Δεν θα αφήσουμε να μας διαιρέσουν τα μικρά και το παρελθόν» είπε και κατέληξε αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση λέγοντας: «Το δικό μας όνειρο για την νέα Ελλάδα είναι εφικτό. Κάποιοι άλλοι ζουν ακόμα στους εφιάλτες του χθες. Δεν τους δίνουμε καμία σημασία». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63847816

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS