Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Μηδενική ανοχή στη βία

Η έξαρση βίας στη χώρα μοιάζει να κινείται ανεξέλεγκτα και προς πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα, σε βαθμό που να απειλείται η κοινωνική γαλήνη, αλλά και να δυσφημείται επικίνδυνα η Ελλάδα διεθνώς. Τα όσα από καιρό συμβαίνουν, αποτελούν στην πραγματικότητα όψεις του ιδίου προβλήματος. Άλλοτε με ανοχή και άλλοτε με συμπάθεια, αν όχι και υποστήριξη πολιτικών δυνάμεων, έχουμε ακρότητες που προσβάλλουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα και το απειλούν στην πράξη.

Οι σκηνές βίας χθες στη Θεσσαλονίκη, σε βάρος μάλιστα ξένων επισήμων, αποτελούν ακόμη μια ακραία εκδήλωση μισαλλοδοξίας, που προφανώς θα στοιχίσει ακριβά στη χώρα, που δίνει αγώνα να πείσει ότι δεν πρέπει να φοβούνται οι ξένοι τουρίστες να την επισκεφθούν. Πέρα από την παραδοσιακή υποχρέωση της προστασίας -ακόμη και εν καιρώ πολέμου- των πρέσβεων, υπάρχει ζήτημα πολιτισμού για την ίδια τη χώρα, όταν επιτρέπει και ανέχεται τέτοια φαινόμενα.

Η μέγιστη προσβολή δεν είναι σε βάρος των εκπροσώπων της γερμανικής κυβέρνησης, την βοήθεια της οποίας άλλωστε ζητάμε για να τα βγάλουμε πέρα, αλλά ευθεία βολή κατά της Ελλάδας σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή. Οι πάσης φύσεως και εκδοχής αιτιάσεις - δικαιολογίες για το κάθε φορά «πώς» και «γιατί» των ανόητων επιθέσεων δεν αξίζουν κριτικής. Οφείλουμε να καταδικάσουμε κάθε μορφής βία αδιακρίτως και χωρίς μισόλογα.

Η χώρα δεν αντέχει άλλο διχασμό (αρκετά πληρώσαμε εκείνους του παρελθόντος) και εδώ πλέον δεν χωρούν υπεκφυγές. Εκτός της κυβέρνησης που έχει χρέος να τηρήσει και να επιβάλει με κάθε τρόπο τη νομιμότητα, έχουν ανάλογη υποχρέωση συμμόρφωσης οι πάντες, κόμματα, φορείς και πολίτες.

Κάθε άλλη ενέργεια που υποθάλπει τη βία πρέπει να αποκαλύπτεται και να καταγγέλλεται κάθε φορά χωρίς ωραιοποιήσεις. Η κοινωνία έχει δείξει ωριμότητα και απίστευτες αντοχές, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε τις όποιες ισχυρές ή έξαλλες μειοψηφίες να διαλύσουν τα πάντα.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ 
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27688&subid=2&pubid=112949921

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS