Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Αγκαλιά πριν το λεπίδι

Του Δημήτρη Μαύρου

Σε τρομακτικά μικρό χρονικό διάστημα ζητείται από τις πολιτικές εξουσίες - ηγεσίες του τόπου να μάθουν άπειρα καινούργια πράγματα όχι μόνο ως προς την πολιτική ουσία, αλλά και ως προς την επικοινωνιακή πρακτική των καιρών.

Είναι η στιγμή, για παράδειγμα, που δεν πρέπει να ξεπεράσει σε ταχύτητα η αποφασιστικότητα τους πολιτικώς ορθούς χειρισμούς. Είναι η στιγμή που περισσότερο παρά ποτέ πρέπει οι ηγεσίες να λειτουργούν ως η «Πλατυτέρα». Είναι η στιγμή που δεν πρέπει στους «εμπλεκόμενους» να δοθεί το επικοινωνιακό δικαίωμα να... το παίξουν αδικημένοι. Είναι η στιγμή που η αγκαλιά πρέπει να μεγαλώσει.

Και είναι τόσο απλό και γρήγορο. Αρκεί μια απλή, επικοινωνιακά «εμφανής», έστω και ανακοινωσιακού τύπου, συνάντηση και συζήτηση. Μετά, μπορεί κανείς να είναι «κοφτερός σαν λεπίδι» με την αποφασιστικότητά του. Όμως, πάντα πρώτα η «Πλατυτέρα» και μετά το λεπίδι.

Διαφορετικά, είναι μεγάλος ο κίνδυνος να βρεθεί κανείς σε συμπληγάδες όπου οι «μέσα ως αδικημένοι» και οι «έξω λόγω αστάθειας» με τη στάση τους θα προσπαθήσουν να μειώσουν την αξία της νίκης. Και είναι κρίμα οι κόποι!

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=blogitem&eid=26&id=184887

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS