Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Ένα πολιτικό σενάριο που «δουλεύει» το Μαξίμου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ένα από αυτά τα εκτός τόπου και χρόνου εκλογικά σενάρια. Η σταθερότητα και η αποτελεσματικότητα δεν θα επιτευχθούν με τέτοιες επισφαλείς κινήσεις που θα καταβαραθρώσουν και πάλι την αξιοπιστία της χώρας και θα αναβάλλουν κρίσιμες διαρθρωτικές παρεμβάσεις. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο Αντώνης Σαμαράς, αν χρειασθεί, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, οι οποίες θα 'χουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: θα είναι πολωτικές.

Το σενάριο είναι σχεδόν ξεκάθαρο στο μυαλό των επιτελών του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αντώνης Σαμαράς, αν χρειασθεί, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, οι οποίες θα 'χουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: θα είναι πολωτικές. Δηλαδή, από τη μια πλευρά η ΝΔ και απ την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ τους δεν θα υπάρχει τίποτα άλλο, που να μεσολαβεί.

Πρακτικά, αυτό συνεπάγεται ότι λόγω της πόλωσης που θα δημιουργηθεί στο εκλογικό σώμα θα εξαφανιστούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, σύμφωνα με αυτό το σενάριο, θεωρούν πως οι ψηφοφόροι αυτών των δυο κομματικών σχηματισμών θα απορροφηθούν απ τη ΝΔ. Κι αυτό ακριβώς το σημείο θα είναι που θα τους δώσει και τη νίκη.

Στο ερώτημα, όμως, τι εναλλακτικό σενάριο υπάρχει στην περίπτωση που αυτό τους γυρίσει μπούμερανγκ, απάντηση δεν δίνεται. Τουλάχιστον σαφής κι επαρκής. Κι αυτό είναι που προβληματίζει περισσότερο από όλα. Γιατί οι στρατηγικές που οδηγούν σε αδιέξοδα, συνήθως εξελίσσονται σε μίνι ή μάξι τραγωδίες. Κι αυτό θα πρέπει να το γνώριζαν οι επιτελείς του πρωθυπουργού.

ΠΗΓΗ: VORIA.GR
http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=113773

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS