Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Θα διαγράφονται οι αιώνιοι φοιτητές

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που έγινε η πρώτη προσπάθεια να εισαχθεί μαι τέτοια πρόβλεψη κι ακόμα αναλωνόμαστε σε άσκοπες συζητήσεις. Οι εργαζόμενοι φοιτητές ή όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα μπορούν να ακολουθούν part-time προγράμματα όπως σε όλον τον κόσμο. Μόνο στην Ελλάδα βέβαια έχουμε να διαχειριστούμε και τη συνδικαλιστική δράση ορισμένων "συνταξιούχων" εργατοπατέρων της εκπαίδευσης! Get a life, αδέρφια! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Τέλος» στους αιώνιους φοιτητές που καταλαμβάνουν θέσεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, ενώ ήδη έχουν διαγραφεί χιλιάδες από το ΤΕΙ Αθηνών. Το μέτρο, μάλιστα, αναμένεται να εφαρμοστεί από την επόμενη χρονιά. Άμεσα απειλούμενοι, σύμφωνα με τις νέες θεσμικές διατάξεις για τα ΑΕΙ, είναι εκείνοι που έχουν συμπληρώσει το όγδοο έτος σπουδών σε τετραετή προγράμματα σπουδών, ή δέκα σε πενταετή προγράμματα Πολυτεχνείων και Γεωπονικών Τμημάτων.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο, τα τελευταία χρόνια το ΤΕΙ Αθηνών έχει διαγράψει περισσότερους από 18.000 φοιτητές, ενώ την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά χιλιάδες φοιτητές ΑΕΙ 26 ετών και άνω θα δουν την έξοδο από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=253158

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS