Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο «Αθηνά»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Επιτέλους μια προσπάθεια εξορθολογισμού της ακατάπαυστης επέκτασης των τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για καθαρά τοπικιστικούς πολιτικούς λόγους. Ας ασχοληθούμε με την ουσία της περιφερειακής ανάπτυξης κι ας αφήσουμε τις σπουδές να καθορίζονται με βάση και τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ομόσπονδο Πανεπιστήμιο δημιουργείται στην Αθήνα με την επωνυμία «Αδαμάντιος Κοραής» και σ΄αυτό θα ενταχθούν τα πανεπιστήμια Γεωπονικό, Οικονομικό, Πάντειο, Πειραιά και Χαροκόπειο, διατηρώντας όμως την αυτοτέλειά τους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, δίνοντας στη δημοσιότητα το σχέδιο «Αθηνά».

Το πανεπιστήμιο «Αδαμάντιος Κοραής» θα διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, χωρίς όμως να καταργούνται οι σημερινές διοικητικές αρχές των πέντε πανεπιστημίων, το σχέδιο ανάπτυξης των οποίων καλείται να κάνει το ενιαίο Διοικητικό Συμβούλιο. Αντίστοιχα, θα λειτουργήσει στην Αθήνα και Ομόσπονδο Τεχνολογικό Ίδρυμα, στο οποίο θα υπάγονται τα ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά και η Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ).

Τα τμήματα πανεπιστημίων ή ΤΕΙ, που συγχωνεύονται ή απορροφώνται, ανέρχονται σε 94. Έτσι, στο μηχανογραφικό δελτίο, που συμπεριελάμβανε πέρυσι 480 τμήματα, φέτος θα περιλαμβάνονται 386. Συγχρόνως, μειώνονται οι πόλεις, που είχαν τμήματα ή σχολές, από 63 σε 51. Δώδεκα πόλεις δεν θα έχουν πλέον κανένα τμήμα και αυτές είναι: Ιεράπετρα, Αγ. Νικόλαος Κρήτης, Αιγιο, Αμαλιάδα, Λευκάδα, Αργοστόλι, Ναύπακτος, Λειβαδιά, Μουδανιά, Βέροια, Έδεσσα και Νάουσα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_31/01/2013_481515

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS