Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Αλλάζει το Δουβλίνο ΙΙ, παραμένει η πρόβλεψη για την πρώτη χώρα εισόδου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Περιορισμένη η δύναμη του Νότου να επιβάλλει την αλλαγή της στρέβλωσης για την επιστροφή μεταναστών στη χώρα εισόδου. Ο εύρωστος Βορράς δεν θέλει σε περίοδο κρίσης να επωμιστεί το ουσιαστικό βάρος της λαθρομετανάστευσης, περιορίζοντας στην οικονομική ενίσχυση και τη λειτουργία της FRONTEX τη συνεισφορά του. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ουδείς -εκτός από Μάλτα, Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία- επιθυμεί αλλαγή στη βασική πρόβλεψη του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ, που αφορά την επιστροφή των αιτούντων πολιτικό άσυλο στην πρώτη χώρα εισόδου.

Βελτιωτικές κινήσεις στο θέμα της προστασίας των αιτούντων πολιτικό άσυλο, περιλαμβάνει η αναθεώρηση της σχετικής κοινοτικής νομοθεσίας, που θα κληθούν να ενσωματώσουν τα κράτη-μέλη στην εθνική τους νομοθεσία το καλοκαίρι. Έπειτα από διαφωνίες και αψιμαχίες μηνών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο Υπουργών κατέληξαν στην αναθεώρηση των Κανονισμών Δουβλίνο ΙΙ και Eurodac και στην αναθεώρηση των οδηγιών για τις συνθήκες υποδοχής και τις διαδικασίες ασύλου. Πλέον, απαιτείται η ψήφιση των τεσσάρων νομοθετημάτων από το Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο Υπουργών. Η δημοσίευσή τους αναμένεται, άνευ απροόπτου, τον ερχόμενο Ιούνιο. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_31/01/2013_481544

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS