Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Εν μέσω διαφωνιών η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν πας να συμβιβάσεις την "επαναστατική" αριστεροσύνη μιας άλλης εποχής, με το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης, δεν κάνεις απλά στροφές. Περιδινίζεσαι ατέρμονα γύρω από τα προαιώνια υπαρξιακά ερωτήματα! Ποιος είμαι, που πάω κλπ! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, το ανώτατο όργανο του κόμματος θα επιχειρήσει να εκτιμήσει την πολιτική συγκυρία και να προγραμματίσει τη δράση του αναλόγως, ενώ παράλληλα θα συγκροτήσει δύο επιτροπές, μία για τις πολιτικές θέσεις του κόμματος και μία για το καταστατικό του, ενόψει συνεδρίου. Οι δύο επιτροπές θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το έργο τους το αργότερο ως το τέλος Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία του συνεδρίου που θα ενιαιοποιήσει ουσιαστικά σε κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Η συνεδρίαση πάντως, δεν αναμένεται ανέφελη. Το αντίθετο. Από την Τετάρτη ακόμα και τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας του κόμματος, φάνηκαν οι διαφωνίες της «αριστερής μειοψηφίας» του κόμματος, που θα επιχειρήσει για άλλη μια φορά «καταγραφή δυνάμεων». Η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, τόσο για την «στροφή στον κυβερνητισμό» που επιδεικνύει, όσο και για τις πρόσφατες συναντήσεις του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον εντεταλμένο της Άνγκελα Μέρκελ, Γιοακίμ Φούχτελ και τους εκπροσώπους του ΔΝΤ. Παράλληλα, ζήτησε τον σεβασμό στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, τον «ολικό επαναπροσδιορισμό» του κόμματος στα εργατικά και λαϊκά προβλήματα και την συμπαράταξη των αριστερών δυνάμεων, με στόχο την αντεπίθεση της Αριστεράς για ανατροπές και τελικά την «κυβέρνηση της Αριστεράς». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=207738&catID=1

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS