Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Κατάργηση αντικειμενικών θέλει η τρόικα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ - Το να υπάρξει μια επιτροπή ανθρώπων της αγοράς που θα καθορίζει ανά έτος τις πραγματικές αξίες των ακινήτων, είναι μια πρόταση που έχουμε κάνει εδώ και χρόνια. Το θέμα των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας είναι πολύ ευαίσθητο κοινωνικά για να το ανοίξεις εν μέσω ύφεσης. Θεωρητικές προσεγγίσεις για στρεβλώσεις σε τέτοια ζητήματα μόνο ζημιά κάνουν στην αναγκαία κοινωνική συνοχή. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Νέες ανατροπές από την τρόικα στην αγορά ακινήτων. Ζητά, σύμφωνα με το «Έθνος», την κατάργηση του συστήματος αντικειμενικών αξιών, αλλά και την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα, οι δανειστές ήγειραν εκ νέου τα δύο ζητήματα με αφορμή τη διατύπωση της γνώμης τους επί των διατάξεων του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τη ρύθμιση δανείων νοικοκυριών που έχουν βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση λόγω της ύφεσης. Πηγές αναφέρουν στο «'Έθνος» ότι στη διάρκεια επικοινωνίας στελεχών του υπουργείου με κλιμάκιο των δανειστών της χώρας, οι τελευταίοι ζήτησαν να παύσει η ισχύς του συστήματος των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Το επιχείρημά τους, γράφει το δημοσίευμα, είναι πως πρόκειται για μία στρεβλή μέθοδο η οποία δεν αποδίδει στην πραγματικότητα τις τιμές αγοραπωλησίας των ακινήτων, με αποτέλεσμα αφενός να υπάρχει φοροδιαφυγή και αφετέρου να προκαλείται «φούσκα» στην αξία τους. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=206214&catID=2

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS