Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Η μάχη των συνεργασιών στην Κύπρο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η κεντροδεξιά στροφή προς το ρεαλισμό και την πιο φιλελεύθερη οικονομική προσέγγιση μοιάζει σίγουρη. Μακάρι να υπάρξουν αντίστοιχα θετικές πρωτοβουλίες και για τα εθνικά ζητήματα της Κύπρου. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης ήταν ο νικητής των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, ωστόσο δεν κατάφερε να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Στο δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή, θα αντιμετωπίσει τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ, Σταύρο Μαλά, ο οποίος εξασφάλισε τη δεύτερη θέση με πολύ μικρή διαφορά από τον ανεξάρτητο υποψήφιο Γιώργο Λιλλήκα.

Στο τελικό αποτέλεσμα ο Νίκος Αναστασιάδης του ΔΗΣΥ ήρθε πρώτος με ποσοστό 45,46% και ακολουθεί ο Σταύρος Μαλάς από το ΑΚΕΛ με 26,91%. Τρίτος ο Γιώργος Λιλλήκας με ποσοστό 24,93%. Το επίσημο αποτέλεσμα ανέτρεψε το αποτέλεσμα των exit polls, το οποίο έδειχνε τον κ. Αναστασιάδη πολύ κοντά σε νίκη από τον πρώτο γύρο.

Τις έξι ημέρες που απομένουν πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών, αναμένεται να υπάρξουν έντονες διαβουλεύσεις στα επιτελεία των δύο υποψηφίων προκειμένου να υπάρξουν συνεργασίες που θα αυξήσουν τα ποσοστά τους και θα τους φέρουν πιο κοντά στη νίκη. Μήλον της έριδος για Αναστασιάδη και Μαλά είναι οι ψηφοφόροι του Γιώργου Λιλλήκα και για αυτόν τον λόγο και οι δύο υποψήφιοι έκαναν ήδη από χθες «άνοιγμα» προς τον υποψήφιο που στήριξε η ΕΔΕΚ. Ο κ. Λιλλήκας από την πλευρά του κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά του. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=211480&catID=4

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS