Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Η έκρηξη Σαμαρά: Είμαι πρωθυπουργός, το απαιτώ

«Φωνάξτε τον Χρήστο (σ.σ Σταϊκούρα), τώρα», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, όταν οι 13 περιφερειάρχες αλλά και οι παριστάμενοι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης και Ευριπίδης Στυλιανίδης τού εξήγησαν ότι οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου αρνούνταν να εφαρμόσουν πράξη νομοθετικού περιεχομένου, μέσω της οποίας απλοποιούνταν η διαδικασία εσωτερικών αλλαγών στους προϋπολογισμούς του ΕΣΠΑ χωρίς να απαιτείται πλέον έγκριση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο αναπληρωτής υπουργός κ. Σταϊκούρας -όπως καταγράφεται στην καθημερινή της Κυριακής- δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και στο Μαξίμου βρέθηκαν, τελικά, δύο κυρίες του ΓΛΚ, η γενική γραμματέας Χριστίνα Παπακωνσταντίνου και η διευθύντρια Προϋπολογισμού Σταυρούλα Μηλιάκου.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να διευκολυνθούν οι περιφερειάρχες, ωστόσο η, τυπική, αντίδραση της κυρίας Παπακωνσταντίνου ότι, δηλαδή, το θέμα θα εξεταστεί από την υπηρεσία, προκάλεσε -σύμφωνα με τις διηγήσεις παρισταμένων- την έκρηξη του κ. Σαμαρά.

«Τυγχάνει να είμαι ο πρωθυπουργός... δεν σας ζητώ, απαιτώ» είναι μία από τις πλέον... κομψές αναφορές του πρωθυπουργού.

Το πρόβλημα λύθηκε 24 ώρες αργότερα, με τροπολογία που ψηφίστηκε κατεπειγόντως από τη Βουλή.

ΠΗΓΗ: IEFIMERIDA.GR
 http://www.iefimerida.gr/news/91033/%CE%B7-%CE%AD%CE%BA%CF%81%CE%B7%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%84%CF%8E

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS