Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Το μυστικό της επιτυχίας...

Ένα σημαντικό βήμα για να καταστεί η Ελλάδα πόλος έλξης μεγάλων επενδύσεων και να αξιοποιηθεί ένα ισχυρό αναπτυξιακό «όπλο» κάνει η κυβέρνηση με την κατάθεση, χθες, του νομοσχεδίου, που προώθησε στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης.

Ο νέος επενδυτικός νόμος δημιουργεί ένα ενιαίο «στρατηγείο» για την έγκριση των επενδυτικών σχεδίων και διασφαλίζει ότι θα ισχύει πάγιο, σταθερό φορολογικό καθεστώς για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Στο σχέδιο νόμου ρητά αναφέρεται ότι μπορεί να προβλέπονται ως κίνητρα ειδικές ρυθμίσεις, όπως η παγιοποίηση του φορολογικού καθεστώτος για συγκεκριμένο διάστημα από την έναρξη λειτουργίας της στρατηγικής επένδυσης, ο προορισμός του φορολογητέου εισοδήματος με ειδικό τρόπο, η διενέργεια αφορολόγητων αποθεματικών, η διαδικασία και ο χρόνος επιστροφής του ΦΠΑ. Ακόμη, για να διευκολυνθούν οι επενδύσεις ειδικά στη σημερινή συγκυρία, προβλέπεται η καταβολή της επιχορήγησης έως και στο 100% ως προκαταβολή.

Πρόκειται για εξαιρετικά κρίσιμες νομοθετικές προβλέψεις, ιδίως αυτές που αφορούν το φορολογικό καθεστώς και την υπηρεσία μιας στάσης. Η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις αιτιάσεις των υποψήφιων επενδυτών, που υπογραμμίζουν ότι βασικό αντικίνητρο δεν είναι το ύψος του συντελεστή φόρου, αλλά η δαιδαλώδης νομοθεσία και οι συνεχείς αλλαγές του φορολογικού καθεστώτος όχι μόνον όταν αλλάζει η κυβέρνηση, αλλά και όταν αλλάζει το οικονομικό επιτελείο.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου και τις όποιες βελτιώσεις επέλθουν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, η Ελλάδα θα αποκτήσει ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για τις ιδιωτικές επενδύσεις. Αρκεί αυτό το πλαίσιο να διασφαλιστεί ότι θα εφαρμοστεί στο ακέραιο και δεν θα ακυρωθεί με την έκδοση «ερμηνευτικών» εγκυκλίων που θα ανατρέψουν τη φιλοσοφία του.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27688&subid=2&pubid=112997839

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS