Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Τα επόμενα σχέδια του Πρωθυπουργού

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με το βλέμμα στο παραγωγικό μοντέλο, το θεσμικό πλαίσιο και τις κομματικές δομές της επόμενης μέρας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Ο στόχος μας είναι ένας: Να μη χάσουμε τις ευκαιρίες που μας δώσανε. Μέχρι στιγμής δώσαμε μεγάλες μάχες. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα». Με τη φράση αυτή απαντάνε από το Μέγαρο Μαξίμου στα σενάρια που κυκλοφορούν και πάλι τις τελευταίες ημέρες στην πολιτική «αγορά» για τα επόμενα σχέδια του Πρωθυπουργού και συγκεκριμένα για τα περί διάλυσης της ΝΔ, της δημιουργίας νέου κόμματος και της προσφυγής στις κάλπες.

Ο κ. Αντ. Σαμαράς το μόνο που δεν επιθυμεί στην παρούσα χρονική περίοδο, είναι μια αναταραχή και αποπροσανατολισμό από τον κεντρικό στόχο που είναι η υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει η χώρα έναντι των πιστωτών.

Αναμφίβολα το κόμμα είναι κυριολεκτικά ένας «νεκρός» οργανισμός και το αναγνωρίζουν πολλοί στη Ν.Δ. και άρα επιβάλλεται η μετάλλαξή του. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εδώ και παρά πολύ καιρό είχε εκμυστηρευθεί σε συνομιλητές του, την ανάγκη για μετάλλαξη της ΝΔ και της δημιουργίας ενός ουσιαστικά «ευρωπαϊκού συναγερμού».

Εξάλλου, ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητας της ΝΔ και η ουσιαστική μετεξέλιξή της σε ένα νέο κόμμα, που θα ξεφεύγει από τη λενινιστικού χαρακτήρα οργάνωση που έχει μετά τη μεταπολίτευση, θεωρούνταν από την πρώτη στιγμή που εξελέγη αρχηγός, ως αναγκαία συνθήκη για να προχωρήσει. 

Η πορεία της χώρας στα αχαρτογράφητα νερά της κρίσης και οι συνέπειες του μνημονίου, δεν άφησαν το περιθώριο για τις ανατροπές που ο ίδιος θα ήθελε να έχουν γίνει. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=510162

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS